Thed Björk och Prins Carl Philip segrade i andra GT-loppet

Thed Björk tog målflaggan en halv sekund före Fredrik Larsson i ett händelserikt GT-race i Karlskoga. Det var den andra segern för Polestar-Volvo i årets mästerskap och nya viktiga poäng för Mattsson-teamets Ferrari 488 i och med andra platsen.

I söndagens tävlingsheat, det andra för helgen på Gelleråsbanan, startade AM-förarna och det var Jan Brunstedt i Audi R8 som tog ledningen före Prins Carl Philip och Ingvar Mattsson. Dessa tre drog ifrån övriga med Mats Ek Tidstrand i den andra Ferrari 488:an som klar fyra. Efter depåstoppen var det Thed Björk som kom ut först precis före Fredrik Larsson. De bjöd sedan på en jämn kamp loppet igenom utan att Fredrik hade någon reell chans att passera. För lördagssegraren Brunstedt gick det sämre och efter ett antal utflykter utanför banan körde han i mål på en blygsam tionde plats.

Flera andra hade likartade upplevelser och värst gick det för Håkan Ricknäs och Hasse Söderholm som kolliderade redan i första kurvan. Båda Porsche-bilarna fick ganska omfattande skador.
Bror Ellfolk snurrade också vid ett par tillfällen – dock utan skador på Ginetta´n. En mer dramatisk avåkning gjorde Peter Eriksson vid inbromsningen mot Eje´s Kurva. Porschen gick baklänges av banan och träffade både ett räcke och ett par reklamskyltar.

Ek Tidstrand och Reuben Kressner tog målflaggan som klar trea före nästa Ferrari körd av Kari Mäkinen och Oskar Krüger.
I ett rumphugget GTB-fält vann åter Erik Behrens/Daniel Roos i McLaren före Franck Århage, Porsche 997 medan Bror Ellfolk/Niclas Lindström slutade trea.

Nästa anhalt för Swedish GT är i samband med STCC-tävlingarna på Anderstorp Raceway den 2-3 september.

Bilder.
Foto: Tony Welam/STCC