STCC Live App nominerad till internationellt TV-pris

Nu uppmärksammas STCC Live App internationellt. Medieteknikföretaget bakom appen, Net Insight, är nämligen finalist i Content Innovation Awards 2017, ett av de främsta evenemangen som belönar innovation inom TV-branschen.
– Kul för Net Insight, Storyfire och för oss att vår gemensamma produkt får den här uppmärksamheten, säger Daniel Sporre, kommunikationsansvarig på STCC AB.

STCC Live App lanserades som pilotprojekt under STCC-deltävlingen på Solvalla i Stockholm i juni månad. Appen, baserad på Sye, Net Insights Live OTT-lösning, gjorde det bland annat möjligt för användarna att, till den ordinarie TV-sändningen från Sveriges Televison, följa sin favoritförare via en livekamera inne i bilen.
Appen blev väldigt populär och får nu alltså internationell uppmärksamhet i och med nomineringen i kategorin ”TV Service Innovation of the Year”.

Content Innovation Awards belönar innovation från innehållsleverantörer, distributörer och teknikföretag som omvandlar dagens TV-bransch. Bakom evenemanget står Digital TV Europe i samarbete med Television Business International.
Vinnarna i Content Innovation Awards 2017 kommer att tillkännages i Cannes den 15 oktober.