Stig Blomqvist i racingcomeback – femma på första testpasset

Motorsportlegendaren Stig Blomqvist har anlänt till Anderstorp Raceway. 1984 års rallyvärldsmästare gjorde under fredagseftermiddagen sina första varv i den Porsche 911 GT3 Cup han och sonen Paul ska köra i Swedish GT under STCC-deltävlingen i Småland.

Stig Blomqvist har inte tävlat i STCC-sammanhang på nästan 20 år. Säsongerna 1997 och 1998 körde han STCC i en Ford Mondeo i eget team, Mobil Ford Motorsport. Han var på pallen fem gånger och blev femma totalt bakom Jan ”Flash” Nilsson, Mattias Ekström, Thomas Johansson och Per-Gunnar ”Peggen” Andersson.
I morgon, lördag, STCC-tävlar han igen. Den här gången i supportklassen Swedish GT. Som gästförare! Tillsammans med sonen Paul ska Stig köra Porsche Sveriges gästbil, generation 2-versionen av Porsche 991 GT3 Cup på Anderstorp.
– Jag fick förfrågan av Raine Wermelin på Porsche tidigt i våras. Det ska bli roligt att göra det här med Paul. Vi har aldrig tävlat tillsammans tidigare.
Paul Blomqvist har racingbakgrund. Bland annat körde han Formel Renault 1,6 i Sverige 2013. Säsongen därpå gjorde han inhopp i samma mästerskap och 2015 deltog han i SuperCar Lites i RallyX Nordic.
– Men nu var det ett tag sedan han tävlade. Paul är tillbaka i Nya Zeeland där han bland annat jobbar som förarinstruktör, berättar Stig som mellan fredagens pass bland annat gjorde ett besök hos Sundahl Racing i Porsche Carrera Cup-depån.
Där pratade han bland annat om bilens egenheter med tabelltvåan Lukas Sundahl.

Far och son Blomqvist imponerade med femte bästa tid under eftermiddagens testpass i Swedish GT. I morgon, lördag, väntar kval och det första av helgens race (kl 16.20). Stig och Paul avslutar därefter STCC-helgen med race två på söndag (kl 15.05). Det racet visas i SVT Play.