Favoriterna segrade i första GT-loppet

Fredrik Larsson/Ingvar Matsson ledde från start till mål i Mattsson Fasteners Ferrari 488 när lördagens GT-lopp avgjordes i strålande solsken. Från pole position tog Fredrik genast hand om ledningen medan Nick Catsburg i Volvo Solution F jagade Reuben Kressner´s Ferrari 488. Bakom topptrion var det en hård kamp mellan fyra förare – Philippe Baron och ”Babalus” i Ferrari, Oscar Palm i Porsche och Jan Brunstedt i Audi.

Efter de obligatoriska depåstoppen övertog hemmaföraren Ingvar Mattsson från Fredrik Larsson och kunde sedan utöka den redan stora ledningen och vann till slut med hela 22 sekunder. Mats Ek Tidstrand avlöste Kressner och kunde köra i mål som tvåa och såg därmed till att det blev dubbelt Ferrari i topp. Trea i mål blev till slut Oscar Palm/Peter Eriksson, Porsche 991 Cup, sedan Prins Carl Philip tvingats bryta i Volvon strax innan mål och Janne Brunstedt uteslutits sedan han inte tagit en bestraffning i tid. Paul Blomqvist i par med pappa Stig körde i mål som fin fyra.

I GTB dominerade än en gång Alfab´s McLaren 570 S med Daniel Roos/Erik Behrens och man tog därmed årets sjunde seger på åtta starter. Nykomlingarna Emil Persson/Christer Lindholm var dock inte långt efter i sin Porsche Cayman medan en identisk bil körd av Peggen Andersson/Håkan Ricknäs var ohotad trea.
Anderstorp Raceway lockade årets hittills största startfält med 17 bilar i de båda klasserna. I morgon körs det TV-sända loppet med start klockan 15.00.

Carl Philip Bernadotte/Nick Catsburg. Foto: Tony Welam/STCC
Paul och Stig Blomqvist. Foto: Tony Welam/STCC

Prispall GTB Race 1. Foto: Tony Welam/STCC

Daniel Roos/Erik Behrens. Foto: Tony Welam/STCC