Hugo Nerman mästare efter fin uppkörning

Årets mästare i Formula STCC Nordic heter Hugo Nerman. Nerman har dominerat årets säsong och bärgade totalsegern redan i första heatet på Anderstorp.
— Det här betyder såklart väldigt mycket. Alla i teamet har kämpat hårt får att nå hit och det är riktigt härligt för alla, sade Nerman.

Hugo Nerman hade en del motflyt i kvalet och startade från ruta sex, vilket är långt bak för att vara honom. I pole position stod Konsta Lappalainen, den enda som teoretiskt kunde hota Nermans totalseger. Nerman behövde komma före finländaren i mål för att säkra segern redan i lördgasracet.

Hugo Nerman gjorde ett riktigt bra race och plockade bil efter bil. Och när han kom ifatt ledande Lappalainen kändes det som om att han skulle kunna ta sig förbi, vilket han också gjorde på näst sista varvet.
— Det var verkligen inte enkelt, alla bjöd på en riktigt bra match. Det var kämpigt att ta sig upp i fältet, sade Nerman.

Nerman gick in i säsongen med målet att vinna och inför premiären framhöll han att han var bättre förberedd än någonsin. Nerman har vunnit sju av nio körda race den här säsongen.
—Vi byggde upp det här inför säsongen. Egentligen är det hela förklaringen, sade han.

Nermans teamkamrat Philip Hall blev tvåa i racet och han har en möjlighet att jaga ikapp Konsta Lappalainen i totalen. Men det spelar ingen större för honom.
— Jag kör race för race. Jag bryr mig inte om mästerskapet som jag gjorde i början av säsongen. Det har varit ett tufft år och jag har inte kunnat fokusera på racingen som jag vill, sade Hall.

Konsta Lappalainen var mycket besviken när han lämnade prisutdelningen.
— Jag har inga ord, sade finländaren.

Resultat, race 1

1. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, 1:38.430
2. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.930
3. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, +1.256
4. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, +4.709
5. Edward Jonasson, Trojnar Racing, +7.681
6. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, +8.533
7. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +16.236
8. Emil Heyerdahl, Heyerdahl Racing, +16.689
DNS. Jacob Palm, MK Scandia, DNS

Poängställning Formula STCC Nordic