Ferrari och McLaren dominerade på Anderstorp Raceway

Det blev en ny överlägsen seger för Mattsson-teamet och deras Ferrari 488 när söndagens GT-lopp kördes över den kortare distansen. Denna gång var det AM-förarnas tur att starta och Ingvar Mattsson tog omgående ledningen före Mats Ek Tidstrand och Janne Brunstedt. Men redan efter ca 10 minuters körning kom Safety Car ut på banan – på grund av att det låg för mycket grus i en kurva.

Kort därefter var det åter grönt men det dröjde bara något varv innan SC åter kallades ut. Detta sedan Prins Carl Philip snurrat av banan efter att ha tappat marktryck då bilens diffuserer skadats. Strax efter öppnade depåfönstret och samtliga bilar kom in i depågatan i ett långt led. Fredrik Larsson tog över från Ingvar Mattsson och byggde sedan upp en stor ledning som i mål var hela 25 sekunder. En orsak till det stora avståndet var den intensiva kampen om andra platsen där Robin Jensen försvarade sig mot hårt uppvaktande Ferrari-kollegor i form av Philippe Baron, Reuben Kressner, ”Babalus” samt Brunstedts Audi och Oscar Palms Porsche. Men Jensen ådrog sig en ”drive-through”-bestraffning för omkörning under gulflagg – och då han inte kom in i depån uteslöts han i resultatlistan.

Därmed flyttades Philippe Baron/Tommy Lindroth upp på andraplatsen, men bara för en kort stund. Det visade sig nämligen att teamet inte märkt in sina däck och då hade tävlingsledningen inget annat val än att utesluta även den Ferrari´n. Plats nummer två gick i stället till Mats Ek Tidstrand/Reuben Kressner med Christian Hobohm/”Babalus som trea.

I GTB vann Alfab´s McLaren än en gång och Behrens/Roos är därmed ohotade i toppen av klassen. Kari Mäkinen/Oskar Krüger som körde utan servostyrning i gårdagens race, hade fått ordning på felet och med ny styrservo tog man en fin andra plats med Maserati´n. Emil Persson/Christer Lindholm var trea och körde därmed till sig två pallplatser under helgen.
I tabellen drar Mattsson/Larsson ifrån ordentligt i och med att Polestar´s Volvo denna gång blev helt utan poäng. Jan Brunstedt ligger tvåa men tappade mycket på Mattsson-teamet denna helg. I GTB har Erik Behrens/Daniel Roos varit helt dominanta och vunnit alla tävlingar utom en då man tvingades bryta.
Sista Swedish GT-helgen sker tillsammans med STCC-finalen på Mantorp Park om knappt två veckor.