William Alatalo tog sin första seger i Formula STCC Nordic

Hugo Nerman eller Konsta Lappalainen? Svaret blev William Alatalo. Den 15-åriga finländaren stal segern från de båda förhandsfavoriterna med en snygg manöver på sista varvet i Anderstorp.
— Känns fantastiskt. Jag låg bakom dem och hade inte samma fart. Men jag såg hur de fajtades och lyckades passera båda två, sade en lycklig Alatalo.

Redan klara mästaren Hugo Nerman ledde i princip hela racet, hårt jagad av i första hand Konsta Lappalainen. Bakom smög Alatalo med och han lyckades utnyttja fajten mellan Nerman och Lappalainen. Alatalo blev därmed den tredje föraren som vann race i klassen den här säsongen (Nerman och Lappalainen är de andra två).
— Vi har haft ett tufft år med en massa problem och inte alls den farten vi vill ha. Men nu lyckades vi ta en seger och jag siktar på att vinna även på Mantorp, sade Alatalo.

Tvåa blev Alatalos teamkamrat Konsta Lappalainen. Och han var betydligt gladare på söndagen jämfört med dagen innan då mästerskapet gick honom förlorat.
— Jag är lite gladare i dag, förstås. Det vari nte mitt bästa race, jag hade chansen att vinna men andraplatsen är också bra och jag är glad över att min teamkompis fick vinna, sade Lappalainen som har utmärkt läge att bli totaltvåa i mästerskapet.
— Det är klart vi skulle vara glada om vi lyckas bli tvåa.

Hugo Nerman fick nöja sig med tredje plats och han orkade inte hålla de två finländarna bakom sig.
— Det var kul och utmanande. De två före mig hade nya däck och jag hade gamla, så det var lite kämpigt. Synd att de kom förbi på sista varvet, sade han.

Philip Hall blev fyra och Edward Jonasson blev femma. Just dessa två slåss också om att bli tvåa bakom Nerman i JSM-klassen. Inför Mantorp skiljer det nio poäng till Halls fördel.

Resultat:

1. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, 1:39.386
2. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, +0.475
3. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +1.166
4. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +1.513
5. Edward Jonasson, Trojnar Racing, +1.902
6. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, +10.813
7. Jacob Palm, MK Scandia, +13.782
8. Emil Heyerdahl, Heyerdahl Racing, +14.416
9. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +14.849