Mästerlige Hugo Nerman sugen på poängrekord i Formula STCC Nordic

Han säkrade titeln redan i Anderstorp för två veckor sedan. Problem att hitta motivation inför finalen i Formula STCC Nordic på Mantorp Park har Hugo Nerman ändå inte. Mästaren är nämligen sugen på att slå poängrekord i klassen.

– Mantorp kommer att blir annorlunda helg då jag går in i den som redan klar mästare. Men jag är ändå inte färdig och nöjd för det. Mitt nästa mål är att jag vill bli den förare som plockat mest poäng av alla i den här serien sedan starten 2013, säger Nerman.

Förra året vann Linus Lundqvist Formula STCC Nordic på 319 poäng. Med det är han bästa av alla tidigare mästare. Oliver Söderström fick ihop 281 2015 och Joonas Lappalainen 235 året innan. Premiärupplagan av mästerskapet vann Erik Johansson på 231 poäng.
Nerman har 292 poäng med 54 kvar att köra om i finalen. Det betyder att han behöver 28 poäng till för att kunna kalla sig ”mästarnas mästare”.
– Jag gillar Mantorp och det är extra kul i år att vi ska köra den långa slingan, så jag ska försöka leverera under varje meter även under finalhelgen för att kunna ta rekordet, säger Nerman.