Ny guldfest för Joel Jern – vann junior-SM

Han kom till JSM-finalen på Mantorp Park med två titlar i bagaget – Clio Cup och NEZ. Hem till Skara åkte Joel Jern med en tredje – junior-SM.
Renault Clio-föraren från STC Racing säkrade säsongens tredje guld i finaltävlingen i Östergötland. JSM-tvåan blev hans teamkompis Anthon Caldana och tre slutade Julis ”Julle” Ljungdahl, Ljungdahl Racing.

Andraplatsen bakom Caldana i fredagens inledande heat räckte inte för att Jern skulle säkra JSM-titeln. Han gjorde det i lördagens första race i stället. Genom att ta säsongens åttonde seger i mästerskapet. Det blev en nionde innan lördagens tävlande var över.
– Det har gått som vi hade tänkt den här helgen, konstaterade en nöjd Jern, vars förberedelser inför finalhelgen emellertid inte vara de bästa.
Uppladdningen bestod nämligen av magsmärtor, sjukhusbesök och två missade testpass.
Ändå kom Jern till Mantorp Park i JSM-ledning och som storfavorit till titeln. Bakom honom var det betydligt jämnare. Anthon Caldana vara bara en enda poäng före Julius ”Julle” Ljungdahl. Den kampen pågick ända till säsongens sista race där Ljungdahl gjorde sig skyldig till finalhelgens andra tjuvstart och fick nöja sig med tredje plats. Både i racet och i tabellen.

Norrtäljeföraren var självklart besviken efteråt. Caldana var desto gladare.
– Det var det här som var målet för hela säsongen så jag är nöjd med JSM-silvret – och tredjeplatsen i NEZ som jag säkrade i Anderstorp förra tävlingen, sa Caladana.
Silverfighten blev ganska tuff. Speciellt i det andra heatet där Caldana och Ljungdahl hade kontakt.
Inför det tredje heatet var det fördel Caldana och när Ljungdahl tjuvstartade var det klart.

Var JSM-trion tar vägen nästa säsong är i skrivande stund oklart. Det är ingen hemlighet att Ljungdahl siktar mot STCC. Svensk racings huvudklass lockar även STC-duon Jern och Caldana.
– STCC, Porsche eller utomlands..? Något av det blir det, säger Caldana.

Resultat.
Junior-SM, Mantorp Park, 16 september.
Race 2.

1. Joel Jern, STC Racing, 1:27.734
2. Julius Ljungdahl, Ljungdahl Racing, +4.766
3. Anthon Caldana, STC Racing, +4.786

Race 3.
1. Joel Jern, STC Racing, 1:27.302
2. Anthon Caldana, STC Racing, +8.272
3. Julius Ljungdahl, Ljungdahl Racing, +18.931

Slutställning junior-SM.
1. Joel Jern, 261
2. Anthon Caldana, 208
3. Julius Ljungdahl, 197

 

Bilder. Foto: Racefoto