Pontus Fredricsson satsar vidare i nya Porsche 911 GT3 Cup

Pontus Fredricsson är klar för en tredje säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. 20-åringen från Huddinge kommer till start i den senaste generationen Porsche 911 GT3 Cup, en bil med vilken han siktar högt 2018.
– Jag vill självklart vara på pallen i de flesta race, säger han.

Pontus Fredricsson kan blicka tillbaka på en bra säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han blev sexa i mästerskapet, bara 37 poäng från bronset, och bokfördes för flera toppresultat. Bland annat nådde han dubbla fjärdeplatser i Finland, var fyra och femma i Falkenberg och fick stå på pallen för första gången när han blev tvåa i det andra heatet i Karlskoga.
– Deltävlingen i Finland, där jag även var fyra och trea i kvalet, var min bästa under året, där hade jag riktigt bra flyt. Men skönast var självklart andraplatsen på Gelleråsbanan. Det var länge sedan jag stod på pallen, säger Pontus.

Kommande säsong är det tänkt att Pontus Fredricsson ska stå på pallen igen. Många gånger.
– Vi satsar hårt och har en självklar ambition att vara jämna på en hög nivå i toppen på tabellen, säger 20-årigen som till vardags kör lastbil i familjeägda åkeriföretaget Tornfrakt AB.
– Just nu hämtar jag varor i Norrköping varje natt. Så den vägen kan jag, säger han och ler.

I år har Fredricsson tävlat ihop med Robin Hansson i Fragus Motorsport. 2018 blir Tornfrakt Racing hans hemvist på nytt. Teamet har köpt en Porsche 911 GT3 Cup, generation II av 991-modellen. Totalt får Porsche Sverige hem tio nya bilar för den skandinaviska serien. Sex av dem är redan sålda.
– Det känns givetvis mycket positivt att Pontus Fredricsson, som är både ung, duktig och snabb, blir kvar i mästerskapet och att vi får se honom i en av de nya bilarna kommande säsong, säger Porsche Sveriges direktör Raine Wermelin.
Fredricsson själv ser givetvis fram emot 2018 som kanske kommer att få en tidig start.
– Det ska bli intressant att få tävla i den nya bilen och för att skaffa lite erfarenhet av den innan säsongen drar igång här hemma har vi tittat på att eventuellt göra någon start i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East under senvintern. Vi jobbar på att få till det i alla fall, säger han.

Tornfrakt Racing jobbar dessutom på att hitta en lösning för den bil (991 generation I) som Fredricsson tävlade med i år.
– Att sälja den är ett alternativ, men vi tittar också på möjligheten att driva den vidare åt en annan förare och komma till start med två bilar 2018.