Porsche Carrera Cup Scandinavia satsar på race utanför Sverige även 2018

Kalendern för Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018 börjar ta form.
Den presenterades i dag och innehåller tävlingar i Sverige, Norge och förhoppningsvis även i Tyskland!
– Vi för diskussioner med Porsche Carrera Cup Deutschland om att köra en tävling tillsammans med dem, avslöjar Raine Wermelin direktör för Porsche Sverige.

Racingsäsongen 2018 blir den 15:e raka för populära enhetsklassen Porsche Carrera Cup Scandinavia, som sedan starten 2004 sett mästare som bland annat Robin Rudholm, Jocke Mangs och Johan Kristoffersson.
Med ett förväntat startfält på närmare 20 bilar bjuder mästerskapet på sju högintressanta deltävlingar kommande säsong. De svenska deltävlingarna på Ring Knutstorp, Anderstorp Raceway, Karlskoga Motorstadion och Mantorp Park kryddas med minst två, förhoppningsvis tre, race utomlands.
– Efter premiären på Ring Knutstorp i Skåne 4-5 maj gör vi vårt första av säsongens två besök på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad, som ligger mindre än tio mil sydost om Oslo och inte långt från den svenska gränsen, berättar Thomas Johansson, sporting director för det skandinaviska Porsche-mästerskapet.

Porsche Carrera Cup Scandinavia gjorde sitt första framträdande på den norska anläggningen i juni i år.
– En mycket fin bana med hög internationell standard som passar bra till Porsche 911 GT3 Cup som nu med en ny generation bilar blir ännu starkare och snabbare. Att förarna gillade banan gör det extra roligt att kunna köra två racehelger där 2018, säger Wermelin.
En bidragande orsak till återbesöket är också ett ökat engagemang för Porsche Carrera Cup Scandinavia i vårt västra grannland.
– Det finns ett stort intresse för mästerskapet i Norge, både från importören Porsche Norge och från förarhåll. Många tog chansen när vi genomförde en testdag just på Rudskogen tidigare i höstas och vår förhoppning är att vi ska kunna bjuda publiken på flera norska förare i mästerskapet 2018.

Jämte de klassiska svenska banorna och Rudskogen planerar också Porsche Carrera Cup Scandinavia för en deltävling tillsammans med Porsche Carrera Cup Deutschland. Att göra gemensam sak med det starka mästerskapet i Tyskland blir möjligt 2018 eftersom båda serierna kommer att tävla med samma generation av Porsche 911 GT3 Cup (991 II).
Porsche Carrera Cup Scandinavia inför den nya bilen till kommande säsong, men behåller också 991 I, som får en egen klass i mästerskapet: Porsche Approved Cup.
– Vi jobbar vidare med Porsche Motorsport om ett gemensamt race i Tyskland och hoppas kunna lämna ett definitivt besked till våra förare innan årsskiftet, säger Wermelin.
Fem av årets deltävlingar i mästerskapet kommer att köras tillsammans med STCC. Enda undantagen är racet i Norge 19-20 maj och den eventuella tävlingen i Tyskland.

Preliminär kalender Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018
4-5 maj: Ring Knutstorp
19-20 maj: Rudskogen, Norge
16-17 juni: Anderstorp
TBA: TBA
18-19 augusti: Karlskoga
8-9 september: Rudskogen, Norge
21-22 september: Mantorp Park