Norsk GT-mästare klar för Porsche Carrera Cup Scandinavia

Nu är det klart att det blir minst en norsk förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia kommande säsong. Det är årets GT2-mästare Ole William Nærsnes som gör tummen upp för en satsning.
– Jag gjorde ett inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen i somras och fick ett bra intryck av mästerskapet. För mig känns det här som ett naturligt steg i min karriär, säger 21-åringen från Horten.

Ole William Nærsnes började med racing i en Lexus IS 200 som 16-åring. De tre senaste säsongerna har han kört Porsche i det norska GT-mästerskapet. Efter en premiärsäsong i GT3 försökte han sig under 2016 på en dubbel med start både i GT2 och GT3. Det gick sådär och i år bestämde han sig därför för att helt fokusera på GT2 i en Porsche 911 GT3 Cup (997). Ett klokt val visade det sig. Nærsnes erövrade NM-guld efter en mästerlig avslutning på Vålerbanan där han vann alla tre race och avancerade från andra till första plats i mästerskapstabellen.
– Det blev en spännande och lyckad avslutning på en bra säsong, konstaterar Nærsnes.
GT-mästerskapet blev inte bara en stor framgång för Ole William. Samtliga förare i Jaffa Racing Norge fick nämligen kliva upp på scenen vid norska bilsportförbundets prisutdelning nyligen. Thomas Solberg, som tidigare med framgång tävlat i Porsche Carrera Cup, blev bronsmedaljör i GT2 och i GT3 erövrade Odd Rune Nærsnes, pappa till Ole William, silvret.

Kommande säsong lanseras nästa generation Porsche 911 GT3 Cup i Porsche Carrera Cup Scandinavia, 991 II. Det innebär i sin tur att 991 I de tre närmaste säsongerna får en egen klass i klassen, Porsche Approved Cup.
Efter att ha tävlat med 996 och 997 är det just med 991 I och i Approved Cup Ole William Nærsnes gör sin privata satsning, med stöd av Porsche Norge, kommande säsong.
Hans framfart på de norska banorna 2017 visar att den norske nykomlingen mycket väl kan bli en förare att räkna med högt upp i tabellen. Och kanske blir han inte ensam.
– Nej, det ryktas om fler norska förare vilket självklart vore väldigt roligt.