Ny bil och fortsatt färgstark Porsche Carrera Cup-satsning för Lukas Sundahl

Lukas Sundahl bjöd Jocke Mangs på en kamp om titeln ända in i säsongens sista race. Nu laddar den unge smålänningen för revansch. Familjeteamet Sundahl Racing har beställt en ny Porsche 911 GT3 Cup (991 II) och siktar på guld 2018.

Säsongen 2017 blommade Lukas Sundahl, 21 år, ut till en toppförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I sin gula G&B-sponsrade Porsche 911 GT3 Cup erövrade han sina första racesegrar (två stycken) och ytterligare fem pallplatser i klassen. Växjöföraren var aldrig sämre än fyra i tabellen och från Västkustloppet i Falkenberg och in i mål på Mantorp Park skuggade han ledande Jocke Mangs med chans på titeln.
– Det var en bra säsong, konstaterar en annars rätt självkritisk Lukas Sundahl.
Men helt nöjd över andraplatsen är han förstås inte och nu när en fortsättning är klar är ambitionsnivån ganska given.
– Topp tio i alla fall. Det tycker jag är en rimlig målsättning, skojar Lukas.
– Nej, det är klart att vi ska försöka vinna.
Teamchefen, pappa Per Sundahl, har ingen annan uppfattning.
– Är man tvåa ena året är det självklart att man siktar på seger säsongen därpå. Vi ska givetvis försöka vara med och kriga om titeln, men konkurrensen blir säkert tuff och det är aldrig lätt att vinna ett mästerskap, säger Per och tillägger:
– Vi har tittat på lite annat än Porsche Carrera Cup men har kommit fram till att det här är bästa utvecklingsalternativet för oss och Lukas.

Startfältet i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018 ser ut att bli riktigt vasst. Bland annat har toppförare som Oscar Palm och Pontus Fredricsson redan lämnar klartecken.
– Och fler lär det bli enligt vad jag har hört. Men det är precis så jag vill ha det. Av tuff konkurrens blir man en bättre förare. Man får skruva upp tempot och kämpa för att nå framgång, säger Lukas.

Det tog ett par säsonger för Lukas Sundahl att bli en vinnare i Porsche 911 GT3 Cup (991 I). Nu introduceras 991 II i med bland annat fler hästkrafter och styvare chassi.
– Men någon jättestor skillnad på bilarna tycker jag inte det är. Vridmomentet i den nya imponerade mest på mig när jag fick möjlighet att köra generation II-bilen i Swedish GT på Mantorp Park under Carrera Cup-finalen, säger Lukas.
Bilbytet till trots kommer Sundahls satsning att vara lika färgstark som de senaste säsongerna.
– Konkurrenterna slipper inte den gule bilen i startfältet. G&B är nämligen klara för en fjärde säsong med oss, berättar Per Sundahl.