Nytt videologgsystem tar Porsche Carrera Cup Scandinavia till nästa nivå

Porsche Carrera Cup Scandinavia inför den här säsongen ett obligatoriskt videloggsystem i alla tävlingsbilar. AliveDRIVE-S, som systemet heter, ska bland annat underlätta för tävlingsledningen att göra rätt bedömningar av incidenter på banan.
– Det här är ett led i vårt arbete att ta Porsche Carrera Cup Scandinavia till nästa nivå, säger Thomas Johansson, sporting director för mästerskapet.

”AliveDRIVE-S” från Cosworth inkluderar bland annat funktioner som video och loggdata. Systemet införs för att hjälpa såväl tävlingsledning som deltagare. Efter varje race kommer förarna att få ta del av videobilder och lagrad information, vilket exempelvis gör det möjligt att jämföra olika varv för att se var man vinner eller förlorar tid.
– Ett kraftfullt verktyg för den personliga förarutvecklingen, säger Johansson.
Ett annat användningsområde är givetvis att reda ut händelser på banan.
– För mig kan bilderna självklart vara till hjälp för att bedöma olika situationer i racen. Jag kan också dra nytta av dem för att exempelvis tydliggöra en situation från min sida, säger Mikael Carlsson, ny race director för Porsche Carrera Cup Scandinavia.