David Lefèvre har äntligen bestämt sig – klar för Porsche Carrera Cup Scandinavia

Redan för elva år sedan hade David Lefèvre tankar på en racingkarriär i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Först nu blir den av.
– Jag är snabbare på banan än på att bestämma mig, skojar den 45-årige Stockholmaren som ska köra Oscar Palms fjolårsbil för Team CBC.

David Lefèvre tillhör samma gäng som Robin Jensen och Mats Ek Tidstrand, förare som för ett par veckor sedan offentliggjorde sina satsningar på Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Tillsammans med Robin, Mats och ytterligare tre kompisar har David figurerat i svensk långloppsracing de två senaste åren. Först ägde och samsades gänget i en Volkswagen Golf, sedan köpte de en Audi RS3 LMS TCR.
Nu tar Robin, Mats och David steget in i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Jensen och Ek Tidstrand kommer till start i var sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) i nystartade Just Racing. Lefèvre gör debut i den bil – 991 I – med vilken Oscar Palm blev trea i mästerskapet 2017. I Team CBC blir Lefèvre förarkollega med Oscar och Peter Eriksson. Palm kommer också att fungera som Lefèvres förarcoach.
– Jag har kört en hel del långlopp och trackdays, men det här blir något helt annat. Första säsongen blir ett läroår, men sedan siktar jag uppåt, säger David.

David Lefèvre och Oscar Palm är båda medlemmar i Ringrunners of Sweden och det var under en aktivitet med Ringrunners de träffades för första gången för snart två år sedan.
– David har kört bra och varit snabb i gatbilar på bana. Vid ett tillfälle var han med mig på Mantorp Park och då skiljde det inte många tiondelar på våra varvtider, säger rutinerade Palm, som verkligen ser fram emot att coacha David.
– Det ska bli roligt att ha med David i teamet och det blir en utmaning att få upp hans tempo i en riktig tävlingsbil. Både för honom och mig.

Trots att säsongen ännu är långt borta är det ingen tvekan om vilken tävling som kommer att bli årets höjdpunkt för David Lefèvre.
– Som medlem i Ringrunners blir det självklart extra kul att komma till just Nürburgring och tävla, säger han.
Det är årets fjärde deltävling, 4-5 augusti, som avgörs på tysk mark i ett unikt samarbete med Porsche Carrera Cup Deutschland.

Tålamod och körglädje är två detaljer Oscar Palm pekar på för att David ska få en lyckad debutsäsong i Carrera Cup.
– Jag tycker inte att David ska ha för stora krav på sig själv. Det är viktigare att han åker ut på banan och har roligt. Då kommer det också att gå fort, säger han.
David är helt inne på Oscars linje, men helt utan målsättning tar han sig självklart inte an den här utmaningen.
– Även om jag kommer köra den äldre generationen av 991:an, och i första hand ska mäta mig med förarna i samma biltyp, vill jag givetvis slå Robin och Mats som har var sin ny 991 II. Jag har allt att vinna, säger David och ler.
2018 års upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia, som är den 15:e i ordningen sedan starten 2004, innehåller alltså två generationer av populära 911 GT3 Cup. Alla ingår i huvudklassen, men de förare som tävlar i 991 I gör också upp i Porsche Approved Cup. Där kommer David Lefèvre att ställas mot ett tiotal konkurrenter.

David Lefèvre gör den här satsningen tillsammans med kompisen och kompanjonen Martin Sokolski. Medan David kör bilen i Porsche Carrera Cup Scandinavia ska Martin tävla med den i Swedish GT.
Martin Sokolski, 43 år, har ingen tidigare racingerfarenhet, men är liksom David medlem i Ringrunners och har kört en hel del på bana. Sokolski kommer att köra samtliga deltävlingar i Swedish GT och strävar efter att ta steget till Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019.

Team CBC kommer under säsongen att samarbeta med två Porsche Center, Borås och Jönköping. David Lefèvre ska representera Porsche Center Borås medan Jönköpingsbon Oscar Palm kommer att marknadsföra Porsche Center Jönköping som är under etablering och beräknas stå klart första kvartalet 2019.
– Vi har samarbetat med Oscar i flera år och ser fram emot att den här säsongen även knyta David till oss, säger Per Johansson, marknadschef på Porsche Center Borås, Jönköping och Göteborg samt Porsche Service Center Linköping.
– Oscar och David har tagit olika vägar in i motorsporten. Oscar kom in som junior och gör i år sin tionde säsong i mästerskapet. David, som också är kund hos oss, förverkligar i mer mogen ålder drömmen om att tävla i Porsches färger. Det är härligt tycker jag, tillägger Johansson.