Stort intresse när nya Porsche 911 GT3 Cup hämtades ut i Göteborg

Väntan är över. Nu har nya generationen Porsche 911 GT3 Cup (991 II) kommit till Sverige. Bilarna levererades under en tillställning på Porsche Center Göteborg i dag.
4-5 maj står samtliga på startlinjen i årets premiärtävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Det var förväntan i luften när team och förare kom till Göteborg under tisdagen för att hämta ut nya Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Många hade väntat länge och var på plats tidigt för att äntligen få känna, provsitta och njuta av den nya tävlingsbilen.
– Nu är man riktigt åksugen, försäkrade Krister Andero från Falköping, en av många nykomlingar i mästerskapet.
– Det här blir min första säsong i en enhetsklass och för att komma väl förberedd till premiären på Ring Knutstorp 4-5 maj har jag planer på att genomföra två tester, den officiella på Rudskogen i Norge den 14 april och en i Anderstorp.

Intresset för den 15:e upplagan av Porsche Carrera Cup Scandinavia är stort. Förare från Sverige, Norge och Finland är anmälda och startfältet kommer att bli det största på många år.
– Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot kvalet på Ring Knutstorp där det kommer att bli 22-23 bilar, sa Raine Wermelin, chef Porsche Sverige, lite skämtsamt vid tillställningen på Porsche Center Göteborg.
Förutom nya 911 GT3 Cup kommer startfältet också innehålla ett stort antal 991 I, som i år får sin egen klass i mästerskapet, Porsche Approved Cup.

Av fjolårets förare är Lukas Sundahl, Oscar Palm, Pontus Fredricsson, Magnus Öhman, Thomas Karlsson och Mats Karlsson tillbaka i nya bilar. Norrmannen Roar Lindland gör en intressant comeback och spännande blir det även att följa nykomlingarna Krister Andero, Christoffer Bergström, Mats Ek Tidstrand och Robin Jensen.
Många utav ovan nämnda fanns på plats i Göteborg.
– Nu börjar man känna suget efter en lång vinter. Det ska verkligen bli roligt att komma igång, säger Oscar Palm, som gör sin tionde säsong i mästerskapet.
– Det här är nog tredje eller fjärde gången jag är med och hämtar ut en ny bil. Det är lika roligt varje gång.
Palm blev trea i mästerskapet 2017, placeringen bakom Lukas Sundahl. Duon är topptippad även i år.
– Men det blir säkert fler än jag och Lukas som vill vara med och slåss högt upp, säger han och nämner bland annat Fredricsson och Lindland.

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018 omfattar sju deltävlingar – fyra i Sverige, två i Norge och en i Tyskland. I ett unikt samarbete med Carrera Cup Deutschland tävlar det skandinaviska mästerskapet på Nürburgring 4-5 augusti.
Premiären i Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs på Ring Knutstorp 4-5 maj och klassisk finalarena är Mantorp Park 21-22 september.

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018
4-5 maj: Ring Knutstorp
19 maj: Rudskogen Motorsenter, Norge
16-17 juni: Anderstorp Raceway
4-5 augusti: Nürburgring, Tyskland
18-19 augusti: Karlskoga Motorstadion
8-9 september: Rudskogen Motorsenter, Norge
21-22 september: Mantorp Park