Steffen Andre Feet gör treårssatsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Steffen Andre Feet är klar för Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Den unge norrmannen kommer att köra en av de nya Porsche 911 GT3 Cup (991 II) som kom till Sverige och visades upp på Porsche Center Göteborg i tisdags.
– Det här ska bli riktigt kul och spännande, säger Steffen Andre, som självklart ser fram emot den officiella testdagen på Rudskogen i Norge den 14 april.

I Steffen Andre Feet får Porsche Carrera Cup Scandinavia en tämligen meriterad ung Oslo-förare. Bland annat har han två norska mästerskapstitlar på meritlistan. 2011 vann han NM i GT4 i en Honda Civic Type R och 2016 segrade han i GT2 i en Porsche 997 Cup.
– Det var nära att det blev GT2-guld även 2017. Jag ledde mästerskapet till den sista deltävlingen där jag kraschade och tappade ledningen, berättar han.
Medan Feet fick nöja sig med silver blev Ole William Nærsnes mästare. Även han kommer att köra Porsche Carrera Cup Scandinavia i år, men han väljer att göra det i en 991 I.
– Jag började köra Porsche för två år sedan och i fjol tycker jag att vi verkligen fick upp farten. Då kände jag att jag vill satsa lite mer och började titta på Carrera Cup. Länge var vi osäkra på vilken bil vi skulle satsa på, en 991 II eller en 991 I, men till slut bestämde vi oss för att gå för en tvåa.

25-årige Feet har eget team där driften av bilen sköts av elever på motorsportlinjen på Solør Videregående skole i Våler. Verksamheten leds av läraren och rutinerade rallycross- och racingmekanikern Askar Trønes.
Samarbetet med skolan, som ligger i direkt anslutning till Vålerbanan, har pågått sedan 2012 och får alltså en fortsättning i år.
2018 kommer Feets racingsatsning dessutom att backas upp av Porsche Norge.
– Vi kommer att få hjälp av Porsche Norge som vi har en bra dialog med.

Steffen Andre Feet är inte helt obekant för den svenska racingpubliken. Genom åren har norrmannen kört SSK-serien med en Ginetta G50 och med samma bil gjorde han ett inhopp i Swedish GT 2012.
– Första GT-tävlingen var i Anderstorp och den började på bästa tänkbara sätt. Jag klassvann nämligen det första heatet. I det andra gick det inte lika bra – soppatorsk, minns Feet och ler.

Heaten från Anderstorp tar han med sin in i en säsong där han med undantag för Rudskogen har mycket liten erfarenhet av övriga banor i kalendern.
Det är ett av skälen till att målsättning och ambition är försiktigt satt.
– Första året blir ett läroår under vilket jag ska lära mig både bil och banor.
Men Feet ser satsningen på Porsche Carrera Cup Scandinavia som treårig och med premiärsäsongen avklarad kommer han att sikta uppåt.
– Andra säsongen räknar jag med att det ska gå bättre och år tre bör jag vara med i toppen, säger han.

Bild.
Foto: Racefoto