Barndomsvännerna debuterar i Formula STCC Nordic

De har tävlat mot och med varandra sedan de var småttingar. Och när Sebastian Persson och Alfred Nilsson tar klivet från karting till formelbil, gör de det tillsammans. Till Ward Westcoast Racing Junior Team i Formula STCC Nordic.
— Vi har tävlat länge mot varandra och det har alltid varit samma princip: På banan är vi konkurrenter och teamkompisar, utanför är vi vänner och har svinroligt. Vi har alltid varit bra på att skilja på de två grejerna, säger Alfred Nilsson.

Rudskogen i Norge i mitten av april. Snövallarna ligger kvar runt den fina banan och Skåneynglingarna Sebastian Persson och Alfred Nilsson har just gjort sina första riktiga testvarv i Formula STCC-bilen.
— Vi har jobbat mycket med förberedelser inför det här och det känns ungefär som förväntat, säger Alfred Nilsson som presenterade sin satsning för några veckor sedan.
— En härlig känsla att vi lyckades nå målet. Jag och pappa har jobbat hårt med samarbetspartners för att kunna vara med.

Tidig presentation

Sebastian Persson å sin sida var tidigt ute med sina ambitioner. Han presenterade planerna redan i november 2017.
— Mitt mål har alltid varit att köra formelbil efter karting och det känns väldigt bra att ta steget att köra i Sverige. För även om jag vill ut i Europa och köra till exempel Formel 4, så kostar det mer pengar. Och det är bra att skaffa sig mer rutin här hemma så jag är förberedd, säger han.

SM-guld

Det är två välmeriterade 16-åringar som ska försöka försvara teamets SM-guld från 2017 (Hugo Nerman). Båda har SM-medaljer av ädlaste valör från kartingåren hemma i prisskåpet och de går i en säsong som på förhand är omöjlig att tippa. I skrivande stund är det bara Emil Heyerdahl av de anmälda förarna som tävlade i klassen förra säsongen.
— Det blir ovisst inför premiären på Ring Knutstorp. Många förare har ungefär samma förutsättningar och det är nog först efter kvalet på Knutstorp som vi vet var vi står, säger Alfred

Tror på teamseger

Nilsson som säger så här om hans chanser till en topplacering när säsongen summeras:
— Det är potential i bilen och jag känner att jag och bilen har potential tillsammans. Det är mycket att lära men vi ska nog kunna vara med och ta pallplatser rätt så snabbt.
Även Sebastian Persson siktar högt redan under debutåret.
— Jag vill vara med i toppen, i alla fall topp fem.

Och på frågan vem som vinner Formula STCC Nordic 2018, kommer svaret blixtsnabbt från båda:
— Någon från Ward Westcoast Racing Junior Team

Snabba fakta

Alfred Nilsson och Sebastian Persson. I bakgrunden teamchefen Dick Jönsson Wigroth.
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Alfred Nilsson
Född: 14 september 2001, 16 år
Bor: Tomelilla
Klubb: KAK
Team: Ward Westcoast Racing Junior Team
Aktuell: Debuterar i Formula STCC Nordic på Ring Knutstorp 4-5 maj

Sebastian Persson
Född: 16 juli 2001, 16 år
Bor: Kristianstad
Klubb: Kristianstad KK
Team: Ward Westcoast Racing Junior Team
Aktuell: Debuterar i Formula STCC Nordic på Ring Knutstorp 4-5 maj