Roar Lindland tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Roar Lindland är tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I samarbete med bland annat Porsche Norge gör han comeback i mästerskapet i premiären på Ring Knutstorp 4-5 maj.
– Porsche Carrera Cup Scandinavia har de senaste åren vuxit till ett fantastiskt mästerskap med stora startfält och en väldigt hög nivå på förarna, säger norrmannen som jämte sin satsning på hemmaplan fortsätter i Porsche Mobil1 Supercup.

Roar Lindland, som i år firar 10 år som Porsche-förare, är klar för sin femte säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han debuterade 2008, men det var efter teambytet till Flash Engineering 2010 som de stora framgångarna kom. Lindland växte till en toppförare och både 2010 och 2011 slutade han fyra i mästerskapet, inte långt från pallen.

De senaste säsongerna har Lindland kombinerat sitt deltagande i Porsche Mobil1 Supercup med at köra det franska Carrera Cup-mästerskapet. Nu byter han Frankrike mot Skandinavien.
– Jag är anmäld till premiären på Ring Knutstorp, båda racen på Rudskogen i Norge och till finalen på Mantorp Park. Möjligtvis kommer jag att köra ytterligare någon eller några deltävlingar, vi får se, säger han.

Roar Lindland kommer att tävla för Porsche Performance Team Norway och satsningen görs tillsammans med bland annat Porsche Norge, som Roar samarbetat med sedan 2016.
Bilen, den senaste generationen av Porsche 911 GT3 Cup, ägs av Porsche Norge och för driften ansvarar svenska Fragus Motorsport.

Lindland är en av fyra norska förare i mästerskapet. Övriga är Steffen Andre Feet, Ole William Nærsnes och Roger Hermansen. Alla kör de med backning av Porsche Norge vars engagemang och plats inom norsk motorsport bara blir tydligare och tydligare.
Hittills har Porsche Norge varit delaktigt i två tävlingar på Rudskogen Motorsenter, Porsche GT3 Cup Challenge 2016 och Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017. I år följer man upp med två deltävlingar i Carrera Cup varav den andra, 8-9 september, kommer att bli en riktig Porsche Festival.

– Porsche och motorsport hör ihop och vi är många norrmän som numera representerar Porsche i tävlingssammanhang. Förutom kvartetten i Porsche Carrera Cup Scandinavia har Dennis Olsen fabrikskontrakt, jag kör i Supercupen och i tyska Carrera Cup deltar Marius Nakken och Oskar Sandberg. Det är otroligt kul och se att rekryteringen och entusiasmen i och runt Porscheracing i Norge har en så stark tillväxt, säger Lindland.

I Porsche Mobil1 Supercup kommer Roar Lindland i år att representera starka Lechner Racing Team. Norrmannen blev trea B-kategorin 2017. I år är målet seger.
Med tanke på att han troligtvis inte kommer att köra samtliga deltävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia har Lindland inte satt upp något liknande mål där, men självklart siktar han högt.
– Jag vet att konkurrensen är stenhård, men jag hoppas kunna utmana i toppen i de tävlingar jag kör, säger Lindland.