Heyerdahl kvalsnabbast i Formula STCC Nordic

Årets Formula STCC Nordic är kanske mer svårtippat än någonsin. I startfältet är det bara en förare som kört tidigare i klassen, 15-årige norrmannen Emil Heyerdahl.
Och Heyerdahl visade att han är att räkna med under årets säsong då han slog till med bästa tid i kvalet på Ring Knutstorp.

— En bra start på säsongen. Det är en svår bana och det är inte lätt att hitta flytet, man måste träffa rätt i de svåra kurvorna. Nu fungerade allt perfekt, sade han.
Heyerdahl var knappt två tiondelar före Alfred Nilsson och dessa två var i en viss särklass. Tredje snabbast var Sebastian Persson, halvsekunden efter Heyerdahl.

Från karting

Fältet är orutinerat, de allra flesta kommer direkt från karting. Men trots det matchade både Nilsson och Heyerdahl fjolårets kvaltider, startfältet hade då betydligt mer erfarna förare. Med ett så orutinerat startfält kommer det med stor sannolikhet att bli omkastningar under säsongen, både i kval och race.

Fler bilar på väg in

Åtta bilar kommer till start premiärhelgen, senaste anmäld är 16-årige William Winsth från Sollentuna.
— Men vi vet att det är fler bilar på väg in, vi tror det blir tvåsiffrigt antal senare under säsongen, säger Thomas Johansson, serieansvarig.
Under lördagen körs säsongens två första race, klockan 09.20 och klockan 11.06.

Resultat kval Ring Knutstorp

1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 58.749
2. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +0.184
3. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +0.528
4. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +0.629
5. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +1.278
6. Lars Solheim, Team Greenpower, +1.482
7. Viktor Andersson, MA:GP, +1.614
8. William Winsth, Tornfrakt Racing, +3.295