Heyerdal överlägsen på Rudskogen

Emil Heyerdahl var överlägsen i kvalet och lika överlägsen i första racet på Rudskogen. Den unge hemmaföraren tog starten från pole position och bara ökade avståndet till tvåan Edward Sander Woldseth.
– Bra race. Jag hade kontroll hela vägen, sade Heyerdahl.

Emil Heyerdahl visade värdet av den rutin han skaffade sig under 2017 i Formula STCC Nordic. Han gjorde ett helt perfekt lopp från pole position.
– Jag fick snabbt en stor lucka till Edward, sade Heyerdahl som nu har två segrar och en andraplats i årets tre första race.
– Fantastisk start på säsongen. Vi har lagt ner mycket jobb på försäsongen och det har lönat sig, sade han.

Nästan lika glad tvåa var teamkamraten och landsmannen Edward Sander Woldseth.
– Jag är otroligt nöjd. Det här är jättestort för mig, sade han efter sin första pallplats i klassen.
Edward Sander Woldseth hamnade i ett ingenmansland med stora luckor både framåt och bakåt.
– Vi har pratat mycket om vad jag kan göra bättre och när jag fick luckan bakåt så testade jag att pusha utan att riskera något och det fungerade bra för mig, sade han.

Simon Ohlin blev trea och bästa svensk.
– Jag fick en bra start. Men det är första säsongen för mig så det gäller att jag vågar börja lita på däcken. Allting är nytt, men det har absolut gått bra så här långt. Till nästa race ska vi försöka utmana ännu mer, sade han.

Ohlin var till en början hårt uppvaktad av Alfred Nilsson men han red ut stormen.
– Jag såg att han var någon meter bakom mig och hade jag gjort en miss hade han kört om  mig. Men jag kände att jag hade bra fart, sade Ohlin.

Resultat race 1: 1) Emil Heyerdahl, 2) Edward Sander Woldseth +3,585, 3) Simon Ohlin, +9,930, 4) Alfred Nilsson, +10,527, 5) Sebastian Persson, +11,203, 6) Lars Solheim, +11,868, 7) William Winsth, +21,905, 8) Viktor Andersson, +22,890.