Mattsson tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia efter segerrik vår i Europa

Han stod över de två första deltävlingarna men lagom till stoppet på Anderstorp Raceway är givetvis Ingvar Mattsson tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Tävlingen på hemmaplan vill jag självklart inte missa, säger Ingvar som bor i Anderstorp och som driver välkända företaget Mattssons bara något kvarter från banan.

Ingvar Mattsson har hunnit fylla 64 år och är därmed äldst i Porsche Carrera Cups stora startfält 2018. Men det är en synnerligen aktiv veteran mästerskapet hälsar välkommen tillbaka till deltävlingen i Anderstorp 15-17 juni. Under våren har Mattsson kört Ferrari Challenge Europé och varit hetast av alla förare i klassen Copa Shell AM.
– Jag har haft tur som rackarn, säger den glade smålänningen, skrattar och tillägger:
– Har jag lika mycket tur i Carrera Cup ska det nog gå bra på Anderstorp.

Mattsson tycker att det studsat hans väg hittills i de tre deltävlingar han kört sin Ferrari 488 i Ferrari Challenge – Mugello, Silverstone och Spa-Francorchamps. Hans placeringsfacit hittills på sex race vittnar om en hel del skicklighet också. Eller vad sägs om imponerande raden 1-8-3-1-4-1!?
– Det har börjat bra, jag toppar tabellen och vill självklart försöka behålla den placeringen säsongen ut, säger han.
Mästerskapet omfattar totalt sju deltävlingar. Återstår gör besök i Misano, Brno, Barcelona och Monza.

Det är tävlandet i Ferrari Challenge som delvis gjort att Mattsson inte varit med i Porsche Carrera Cup Scandinavia från start den här säsongen. Men Anderstorp vill han som sagt inte missa. På hemmaplan nöjer sig dessutom inte Mattsson med att köra Porsche 911 GT3 Cup (991 I) i Carrera Cup. Han kommer även att starta i Swedish GT med sin Ferrari 488 Challenge. Den kommer han att dela med 2016 års Carrera Cup-mästare, Fredrik Larsson. Tillsammans har de båda totalvunnit GTA-klassen i Swedish GT de två senaste åren.

I vilken omfattning Mattsson kommer att köra Porsche Carrera Cup Scandinavia och Swedish GT resten av säsongen är oklart i dagsläget.
– Det har vi inte bestämt ännu. Vi tar en tävling i taget, hälsar smålänningen med startnummer 99 Anderstorp RC som självklar klubbadress.