Fördel Kasi i Porsche Carrera Cups egen Finnkamp

Finnkampen förknippar de allra flesta med det klassiska friidrottsmötet mellan Sverige och Finland. Porsche Carrera Cup Scandinavia har den här säsongen en alldeles egen Finnkamp – mellan två glada och positiva finländare!
Det är Anssi-Jukka Kasi och Tom Nylund som gör upp om vem som är den vassaste, finländske föraren i mästerskapet.

Efter två deltävlingar är det klar fördel Kasi, som representerar PWR Racing – Customer Team. Faktum är att han varit före sin landsman i samtliga kval och race hittills den här säsongen. Kasi har helt klart tagit steg i sin utveckling den här säsongen – hans tredje raka i mästerskapet.
– Jo, jag har nog hittat farten. Framförallt har jag förstått hur jag ska använda nya däck bättre. Tack vara Philip Morins coachning har jag även lärt mig hur jag ska köra Porschen genom kurvorna. Tidigare körde jag den på samma sätt som jag gjorde med min Camaro, säger Kasi och tillägger:
– Dessutom har jag testat och gått igenom data mycket mer i år jämfört med mina tidigare Carrera Cup-säsonger. Men ännu är jag lite för snäll i tävlingsmomentet, funderar lite för mycket och är för rädd om bilen. Starterna har ofta varit bra, men man måste våga köra förbi när man är snabbare och ligger bakom andra.

Kasis dominans i Finnkampen har överraskat på många. När han och Nylund ställdes mot varandra hemma i Finland för några säsonger sedan var Nylund oftast den snabbaste av de båda.
– Det stämmer, men jag tror att jag har stor nytta av att jag kört Carrera Cup några säsonger nu. Det är ett hårt mästerskap, helt annorlunda om man jämför med de serier i vilka jag och Tom tidigare mötts hemma i Finland.
Tom Nylund håller med om att säsongsupptakten i Porsche Carrera Cup Scandinavia inte riktigt blivit vad han hade hoppats på.
– Det har onekligen gått lite trögt, men lik förbannat är det kul, säger han och skrattar gott.
Nylund, som tävlar för Sundahl Racing och som kör Lukas Sundahls fjolårsbil, Porsche 911 GT3 Cup (991 I), hittade inte riktigt rätt med inställningarna varken på Ring Knutstorp i premiären eller på Rudskogen i Norge senast.
– Bilen har varit halkig, framförallt i långsamma farter, men jag kommer igen i Anderstorp, lovar han.
Kasi ger emellertid inte sin landsman stort hopp om ett trendbrott redan i helgen.
– Anderstorp ska jag vinna, det är en svår bana att köra första gången, säger han och tillägger lite retfullt:
– Men jag tror Tom ska hitta farten. I slutet på säsongen är han säkert närmare mig. Men bara närmare.

Inför deltävlingen i Anderstorp 16-17 juni parkerar de båda finländarna på 15:e respektive 17:e plats i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I Porsche Approved Cup för Porsche 911 GT3 Cup (991 I) är Kasi sexa och Nylund nionde man.

Läs mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia på www.carreracup.se