Lukas Sundahl öppnade bäst i Anderstorp

Lukas Sundahl vann det inledande racet i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Anderstorp Raceway. Sundahl tog starten från pole position och triumferade före Mats ”Snickar-Matte” Karlsson och Oscar Palm.
– Det var svårkört. Vi startade i regn men sedan blev det upptorkande och greppet varierade. Jag körde med marginal och tog inga onödiga risker, sa Sundahl efter sin tredje seger för säsongen.

Mats ”Snickar-Matte” Karlsson gjorde också en bra start från tredje ruta och redan på det första varvet – i inbromsningen efter långa rakan – tog han sig förbi Oscar Palm. Trots att det blev säkerhetsbil senare i racet lyckades han behålla den.
– Min bästa placering sedan jag stod på pallen här som tvåa 2015. Då körde Johan Kristoffersson om mig på det sista varvet, men jag hade Palm närmast bakom mig då också, konstaterade en glad Karlsson.

Oscar Palm var mer lättad än glad. Efter att han blivit passerad av Karlsson uppvaktades han av Roar Lindland genom hela racet.
– Han var till och med förbi mig vid ett tillfälle, men jag lyckades ta tillbaka min placering. Det var svettigt, sa Palm, som var den förste att gratulera sina övermän.
– Lukas och Matte var för snabba. Jag hänge inte med dem.

Femteplacerade Roar Lindland uppvaktades i slutet på heatet av var gästföraren Björn Wirdheim, men den rutinerade smålänningen lyckades inte ta sig förbi.

På sjätte plats, och etta i Porsche Approved Cup, slutade Lars-Bertil Rantzow. I en något motorsvagare 991 I hade han svårt att ta sig förbi Wirdheim och avancera.
– Jag hänger med bra i kurvorna, men tappar på rakorna, konstaterade han besviket.
Topp tio-listan avrundades av Pontus Fredricsson (7), Magnus Öhman (8), Thomas Karlsson (9) och Anton Marklund (10). Marklund var också tvåa i Approved där tredjeplatsen gick till Peter Eriksson (tolva totalt).