”Rain man” Brunstedt segrade i race 1

Janne Brunstedt var inte direkt ledsen över söndagens regn på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Brunstedt tog en säker seger i GTA-klassen.
— De brukar kalla mig för Rain man. Jag har en bra, välbalanserad bil och ett bra team som ställer in bilen som jag vill ha den. Sedan har jag lång erfarenhet av att köra i regn, sade han.

Janne Brunstedt stod i andra startled och låg två-trea första halvan av racet, när proffsförarna var ute på banan. På förhand främsta konkurrenterna Fredrik Larsson — Ingvar Mattsson ledde.
— Taktiken var att försöka hänga på Fredrik, jag kan inte köra om honom. Jag kände att andreföraren inte var riktigt lika snabb, sade Brunstedt.
Efter förarbytet var Brunstedt snart uppe i ledningen och körde ohotad i mål som segrare.
— Nu får vi se vad det blir för väder i eftermiddag, men jag har i alla fall en seger. Jag har pole position i andra racet och jag har inget emot att det fortsätter regna.

I GTB segrade Otto Gullberg — Axel Mörner och det var en glad duo som tog emot den finaste pokalen.
— Vi hade ingen aning vad vi skulle göra setupmässigt det är första regnracet och första gången med de här däcken. Vi försökte hitta en stabil bil med en jämn och bra fart och vi lyckades. Både jag och Axel känner oss trygga i bilen, sade Gullberg.
Gullberg och Mörner levererade jämna varvtider hela racet, oavsett vilken av dem som körde.
— Jag tror det är ett vinnande koncept att vi är så jämna hela tiden, sade Mörner.
— Om vi jobbar tätt hela tiden, analyserar och förbereder oss bra så får vi två jämna förare, sade Gullberg.

Race 2 startar 13.20

Kompletta resultat