Dubbelseger för Heyerdahl i Falkenberg

Emil Heyerdahl fortsätter att dominera i Formula STCC Nordic. När årets fjärde deltävling avgjordes på Falkenbergs motorbana tog han sin fjärde och femte seger för säsongen. Norrmannen vann båda heaten före Simon Ohlin och Sebastian Persson.

Dubbelsegern i Västkustloppet gjorde att Emil Heyerdahl utökade sin ledning i mästerskapet till 35 poäng. Nästa deltävling avgörs på norrmannens hemmaplan, Rudskogen. Där vann 15-åringen i Team Greenpower båda heaten i våras.
– Självklart är jag glad över min prestation här i Falkenberg, men det återstår två deltävlingar och mycket kan hända. Mästerskapet är långt ifrån avgjort och killarna bakom kommer närmare och närmare, sa Heyerdahl efter den framgångsrika helgen i Falkenberg.

I det första heatet tog norrmannen Edward Sander Woldseth starten från pole position, men redan på det andra varvet fick han se sig passerad av landsmannen och teamkompisen Heyerdahl, som från täten kunde styra mot en säker seger. Woldseth såg länge ut att bli tvåa, men dessvärre gjorde han ett misstag i slutet på heatet, bröt och föll till sjunde plats i resultatlistan. Tvåa blev i stället Simon Ohlin och tredjeplatsen erövrade Sebastian Persson.

Palltrion blev den samma i söndagens race där Heyerdahl tog kommandot från pole position närmast följd av Woldseth, Ohlin och Persson. Med redan på det andra varvet tog sig både Ohlin och Persson om Woldseth.
Ohlin, som erövrade sin åttonde pallplats på lika många race, närmade sig mästerskapsledande Heyerdahl i slutet på heatet, men när han skulle sätta in attacken föll målflaggan.
– Det kändes som om jag skulle ta honom, men jag räknade fel på varven, medgav Ohlin, som var lite irriterad på sig själv.
Två andraplatser var annars ett facit 17-åringen från Kristianstad var nöjd med. Speciellt med tanke på förutsättningarna i början på helgen inte vara de bästa – 39 graders feber.
– Även om Heyerdahl drygade ut försprånget i toppen på mästerskapet den här helgen har jag långt ifrån gett upp om att komma ikapp honom, säger Ohlin.

En annan som gärna vill vara med och fightas högt upp i racen är Sebastian Persson, 17 år från, Kristianstad. I Anderstorp senast tog han sin första pallplats och i Falkenberg blev det två stycken.
– Det här är min första säsong i klassen och jag känner att jag utvecklas hela tiden, men till en seger fattas det fortfarande lite, säger han.

Resultat
Formula STCC Nordic, Falkenberg 7-8 juli.
Race 1.

1.Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 44.928
2. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +2.106
3. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +5.549
4. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +12.001
5. William Winsth, Tornfrakt Racing, +13.186
6. Lars Solheim, Team Greenpower, +15.777
7. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +4 Laps
Viktor Andersson, MA:GP, ej till start

Race 2.
1. Heyerdahl, 45.277
2. Ohlin, +0.233
3. Persson, +4.792
4. Sander Woldseth, +6.192
5. Winsth, +11.244
6. Nilsson, +11.679
7. Andersson, +12.275
8. Solheim, +18.904

Mästerskapet efter 8 av 12 race.
1. Heyerdahl, 183 poäng
2. Ohlin, 148
3. Nilsson, 112
4. Sander Woldseth, 110
5. Persson, 89
6. Solheim, 58
7. Winsth, 50
8. Andersson, 42.