Brunstedt segrade i regnet på Gelleråsen Arena

Janne Brunstedt var snabbast i helgens första race i Swedish GT på Gelleråsen Arena. Han segrade i GTA före Matteo Babalus – Christian Hohbohm.

I GTB segrade Otto Gullberg – Axel Mörner, före Carl Philip Bernadotte – Thed Björk. Trea blev Kari Mäkinen – Niklas Lilja.

Resultatet innebar att Brunstedt gick upp i topp i GTA. I GTB leder Gullberg – Mörner.

Helgens andra race körs 13.25 på söndagen.

 

Uttalande från STCC

I ett testpass för en av supportklasserna tidigare under dagen inträffade en olycka där dessvärre en av funktionärerna omkom. STCC-organisationen har tillsammans med funktionärerna tagit beslutet att fortsätta tävlingshelgen.

– En olycka inträffade under dagens träningar på Gelleråsen Arena där vi dessvärre förlorade en av Karlskoga Motorförenings mest erfarna funktionärer. Vi sänder våra varmaste kondoleanser till hans anhöriga och vill uttrycka vår tacksamhet till alla flaggvakter för deras ovärderliga samt outtröttliga arbete, säger Daniel Sporre, vd för STCC AB.