Harald Huysman i efterlängtad comeback under Porsche Festival på Rudskogen!

Porsche Carrera Cup Scandinavia gästas av en hungrig och välmeriterad veteran i Porsche Festival 2018 på Rudskogen Motorsenter kommande helg. Det är banägaren själv, Harald Huysman, som kastar sig in i hetluften i årets näst sista deltävling i mästerskapet. Inför hemmapubliken kommer Huysman att köra Porsche Sveriges gästbil.

Lukas Sundahl från Växjö är fortsatt i ledning i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia före norske Supercup-föraren Roar Lindland. Bara 12 poäng skiljer toppförarna i mästerskapet åt när den avgörande slutstriden närmar sig. Den näst sista deltävlingen körs på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad söder om Oslo kommande helg.

I kulisserna gör sig en av Norges främsta banracingförare genom tiderna redo att utmana titelkombattanterna i en efterlängtad comeback. Harald Huysman var under sin internationella karriär Europamästare i Formel Ford, hade framskjutna placeringar i tyska Formel 3 och tävlade i både Indy Lights och World Sports Car Championship.
– Porsche Carrera Cup Scandinavia bjuder alltid på bra fighter! Det har blivit en riktigt tuff och bra serie, säger veteranen som slutade tävla aktivt 1994. Förarna i serien är specialister, så det är med ödmjukhet och respekt jag tar mig an utmaningen.

Från sin professionella racingkarriär har Huysman med sig breda erfarenheter av racing med Porsche. Han har bland annat tävlat i Porsche Supercup och har kört 24-timmars på Le Mans med supersnabba Porsche 962. Inför helgens race har han dessutom ett ovanligt ess i skjortärmen. Huysman äger Rudskogen-banan.
– Jag känner ju banan väl. Den är mycket teknisk och man måste ha både aggressivitet och flyt. Min favoritpassage är ”Angsten”, en lång och blixtsnabb kurva i brant nedförslut. Vågar man ta med sig mycket fart där är det nyckeln till ett bra varv.

Harald Huysman är dock försiktig med att skruva upp förväntningarna på sin egen insats inför racing-comebacken på hemmabanan.
– Jag har faktiskt kört mindre på Rudskogen än man kan tro. Jag har aldrig tävlat här och det är inte så att jag sticker ut på kvällarna och kör några varv. Bagaren äter ju inte sina egna kakor, som vi säger i Norge.

Traditionellt är ju Norge en rallynation men just nu syns ett starkt ökat publikintresse för banracing. Mycket på grund av den höga underhållningsfaktorn som GT-racingen erbjuder med sina stora startfält, intensiva förardueller och höga farter.
– Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer till Rudskogen med en dramatisk fight om ledningen i mästerskapet. Det är upplagt för spektakulär racing på Skandinaviens bästa bana. Dessutom får tävlingshelgen en extra krydda i form av det spännande gästspelet av Harald Huysman, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.