Rantzow tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia – siktar på fortsättning 2019

Han lovade bara tre race och tackade därför för sig efter deltävlingen i Anderstorp.
Men nu är Lars-Bertil Rantzow tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Den rutinerade och snabbe skåningen kör Porsche Festival på Rudskogen Motorsenter i helgen i en Porsche 911 GT3 Cup (991 II)!

Från början var det inte tänkt att Lars-Bertil Rantzow skulle köra Porsche Carrera Cup Scandinavia alls den här säsongen. Som ansvarig för bygget av nya Porsche Center i Helsingborg kände han inte riktigt att tiden fanns där.
– Mitt beslut från början var att jag inte skulle köra. Sedan påverkade Raine mig (Wermelin, direktör Porsche Sverige = reds. anm), han är fantastisk på det, och då sa jag att jag kör tre race, berättar Rantzow.

Precis så blev det. Porschehandlaren från Båstad körde de inledande tre deltävlingarna, Knutstorp, Rudskogen och Anderstorp, med gott resultat. Han noterades för flera fina sjätteplatser totalt och tog fem racesegrar av sex möjliga i Porsche Approved Cup, mästerskapet i mästerskapet för den första generationen av Porsche 991.
Efter Anderstorp tackade Rantzow helt planenligt för sig. Men han lämnade samtidigt en dörr på glänt för en eventuell återkomst senare under säsongen.
– Men det får bli i en 991 II i så fall. Det är inget fel på generation ett-bilen, det är en bra bil, men jag känner att jag inte riktigt hänger med mina teamkompisar eller ungtupparna i toppen på mästerskapet. Jag har inte samma material helt enkelt. Därför vore det intressant att köra en generation tvåa och se var man står någonstans, sa han efter målgång i Småland.

Svarat på den frågan kan vi få i Porsche Festival 2018 på Rudskogen Motorsenter i Norge kommande helg. Då är nämligen ”LB”, som han kallas, tillbaka i mästerskapet. I en Porsche 911 GT3 Cup (991 II).
Rantzows återkomst välkomnas i Porsche-kretsar och många tror att han kan överraska direkt i nya bilen. Själv väljer han att ligga lågt i förhandssnacket.
– Jag är ödmjuk inför Rudskogen, säger han. Alla andra har blivit snabbare med generation två-bilen under säsongen, så för mig handlar starten i Norge mest om att komma in i bilen.

Rantzow debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2006. Säsongen 2013 slutade han trea i mästerskapet och året därpå var han tvåa bakom Oscar Palm.
2017 vann Rantzow Masters Cup för förarna över 40 år.
Hittills har 58-åringen från Båstad tagit fem fullpoängare i mästerskapet. Senaste var i fjol då han var tvåa bakom Dennis Olsen (som inte räknades in i mästerskapet) i ett regnrace på Rudskogen.

Rantzows glädje över att vara tillbaka i mästerskapet går inte att ta miste på.
– Jag längtar tillbaka till tävlingshelgerna, att få träffa förare, team och alla som är med och driver Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger han.
Och det bästa av allt är att hans comeback inte tycks stanna vid inhopp i den här säsongens två sista deltävlingar; Rudskogen 8-9 september och Mantorp Park 21-22 september.
– Planen nu är att köra Rudskogen och Mantorp mest för att få känna på bilen. Men jag har också en ambition att komma till start 2019 – med ännu mer sug i kroppen och i rätt bil från start, säger han.

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia, Porsche Festival 2018, på Rudskogen Motorsenter 8-9 september.

Lördag 8 september
Kl 11.10: Test (40 min)
Kl 14.10: Kval, Q1 och Q2 (17 + 8 min)
Kl 17.20: Race 1 (20 min)

Söndag 9 september
Kl 10.40: Warm up (10 min)
Kl 14.45: Race 2 (20 min)