Den nordiska fajten fortsätter i Norge

Formula STCC Nordic har haft ett långt tävlingsuppehåll men nu till helgen är det dags igen. Säsongens nionde och tionde heat ska köras på Rudskogen Motorsenter i Norge och hemmalaget med ledande Emil Heyerdahl i spetsen kommer inte att lämna ifrån sig någonting gratis till de svenska konkurrenterna.

Årets upplaga av Formula STCC Nordic var på förhand svårtippat där alla förare var nykomlingar, utom en. Emil Heyerdahl, Team Greenpower.
Heyerdahl är också den som varit bäst så här långt med fem heatsegrar av åtta möjliga och idel pallplatser.
— Målet för helgen är två topplaceringar. Men det viktigaste är att fortsätta plocka mycket poäng, säger Heyerdahl.

Tvåa och bäste svensk inför Rudskogen är Simon Ohlin, Tornfrakt Racing. Även Ohlin har stått på pallen i samtliga race så här långt och han är 35 poäng efter Heyerdahl.

Simon Ohlin Foto: Micke Fransson/teambild.se

Trea är Alfred Nilsson, Ward Westcoast Racing Junior Team. Nilsson inledde säsongen lysande med en seger och en andraplats i premiären. Men efter det har han fått nöja sig med ytterligare en pallplats (trea).
— Jag känner mig mer än redo för helgen och är optimistisk och framför allt jäkligt laddad, säger Nilsson.

Formula STCC Nordic har redan hunnit med en deltävling på Rudskogen den här säsongen, då segrade Emil Heyerdahl i båda racen. Och Team Greenpower satsar hårt på den här tävlingen.
— Vi har 130 VIP-gäster på plats och det hade förstås varit toppen om vi kan leverera ett kanonresultat på hemmatävlingen, säger teamchefen Marius Gjevik.

Men han är ödmjuk inför uppgiften.
— Ingenting är klart förrän vi tar målflaggan. Men vi ska jobba lika systematisk som vi gjort hela säsongen och vi tror på det vi gör, säger han.

Tabellen inför Rudskogen, topp fem:

1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 183 poäng
2. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, 148
3. Alfred Nilsson, Ward Westcoast Racing Junior Team, 112
4. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, 110
5. Sebastian Persson, Ward Westcoast Racing Junior Team, 89