Roos — Hansson och Gullberg — Mörner segrade i regnet

Daniel Roos — Robin Hansson visade sig vara en oslagbar kombination i GTA-klassen i Swedish GT på Rudskogen. Duon segrade med nästan en halvminut före totalledande Janne Brunstedt. I GTB vann, som vanligt, Otto Gullberg — Axel Mörner.
— Jag är väldigt nöjd, det är ju första racet vi kommer till start och vi vann, sade Roos.

Swedish GT och Norsk GT samkörde i heatet och det blev en stökig tillställning i regnet. Loppet rödflaggades en gång och säkerhetsbilen kom ut ytterligare en gång. Daniel Roos sammanfattade racet så här.
— Bra start av mig och sedan säkerhetsbil. En till bra start av mig och säkerhetsbil igen och sedan var det bara att hålla mitt eget tempo. När Matte (Karlsson) snurrade bort sig och Janne (Brunstedt) hängde med på behörigt avstånd, kunde Robin (Hansson) defilera hem det, sade Roos.

Janne Brunstedt var nöjd med att bli tvåa.
— Det är en spännande upplevelse att åka runt på den här banan i regn. Backen ner på baksidan heter ”Angst” och det finns ett skäl till det namnet. Men det är roligt att ha kört här och jag klarade inte riktigt att hänga på Roos, jag tänkte att det är bättre för mig att ta hem en andraplats än att chansa. Men i morgon ska jag ge dem en match, sade han.

”Snickar-Matte” Karlsson — Johan Carlström blev trea.
— Jag gjorde bort mig på eget misstag, sdae Karlsson och fortsatte:
— Vi hamnade bakom en bil när den kom ut ur depån och vi blev fast och det kostade oss tyvärr möjligheten att slåss om andraplatsen. Johan gjorde ett bra jobb, men Daniel och Robin gjorde en överlägsen insats där framme, sade han.

I GTB var det teamet Gullberg — Mörner som segrade igen.
— Första stinten var en röra, det var bara att försöka hitta en bra placering i ledet. Det var två gånger det blev kaos framför mig, jag höll distansen och det blev rödflagg. Axel försvarade ledningen grymt bra, sade Gullberg.
Axel Mörner njöt av segern.
— Det är fantastiskt kul med GT-racing och fantastiskt kul vinna igen, sade han.

Lika glad tvåa var Simon Sjöö.
— Fantastiskt roligt kliva upp på pallen för första gången. Nu ska jag hem och putsa pokalen, sade han.
De svåra förhållandena, kommenterade han så här:
— Det var stökigt men alla körde juste och gav bra med plats.

Prins Carl Philip – Thed Björk fick nöja sig med tredje plats i GTB.
— Vi gjorde ett tråkigt misstag vid depåstoppet och det kostade oss mycket tid. Det är frustrerande men jag är väldigt nöjd med bilens balans och fart och det känns lovande inför söndagens race, sade prins Carl Philip.

Resultat heat 1

Poäng GTA

Poäng GTB