Tufft om medaljplatserna bakom Marklund i Porsche Approved Cup

Anton Marklund är redan klar mästare i Porsche Approved Cup för Porsche 911 GT3 Cup (991 I). Han säkrade titeln senast på Rudskogen Motorsenter.
Platserna bakom norrlänningen lär det dock bli en tuff kamp om i finalen på Mantorp Park. Mellan andreplacerade Ole William Nærsnes och fyran Roger Hermansen skiljer nämligen bara 22 poäng.

Inför deltävlingen på Mantorp Park 21-22 september har alla förare i Porsche Approved Cup fått räkna bort sina två sämsta raceresultat i de tolv heat som hittills avgjorts. Båda finalracen måste de emellertid räkna. Oavsett hur det går. Sådana är reglerna.
Med 44 poäng kvar att tävla om har Jaffa Racing-föraren Ole William Nærsnes bäst utgångsläge då han är tolv poäng före Hugo Andersson i tabellen. Andersson skuggas i sin tur av sin teamkopis i PWR Racing – Customer Team, Anssi-Jukka Kasi. Finländaren är bara sju poäng bakom.
Fyra och hack i häl på Kasi – tre poäng – är den andre norrmannen i toppstriden, Roger Hermansen, som visade grym form på Rudskogen senast där han förutom sin första seger i klassen körde hem en andraplats.
Hermansen har fyra pallplatser hittills (1 seger-2 andraplatser-1 tredjeplats), vilket kan jämföras med Kasis enda (0-1-0), Anderssons fem (0-2-3) och Nærsnes´ sju.
Nærsnes har varit trea sex gånger och tvåa en gång, men saknar fortfarande en heatseger. Vem vet, kanske kommer den på Mantorp Park?