Fjolårsmästaren gör comeback i Swedish GT

Erik Behrens gör comeback i Swedish GT lagom till finalen på Mantorp Park. Han gör det i Mats Ek Tidstrands Mercedes AMG och han ska köra tillsammans med Pontus Fredricsson.
Behrens är regerande mästare i GTB, förra säsongen tävlade han med Daniel Roos.

Mats Ek Tidstrand kraschade våldsamt i Swedish GT på Anderstorp i sin Mercedes och han koncentrerar sig på Porsche Carrera Cup under finalhelgen. Men bilen är nu återställd efter kraschen och då passar Erik Behrens på att bli av med rattrosten.
— Mats hörde av sig och sade att han hittat en jäkligt bra förarkombination till finalen och det var ju svårt att motstå, säger Behrens och skrattar.

Han har inte tävlat något i Swedish GT den här säsongen men ser förstås fram mot inhoppet.
— Jag hoppas det blir en bra final och att jag kan bidra till att teamet får en välförtjänt pokal. Och går det bra på finalen har vi planer på att köra 24-timmars i Dubai i vinter, säger han.

Nya teamkompisen Pontus Fredricsson (tävlar normalt i Porsche Carrera Cup) är ingen närmare bekant, än så länge. Men Behrens känner väl till hans kvalifikationer.
— Pontus har jag stött på i depån tidigare men det är första gången vi kör ihop. Jag har koll på att det är en väldigt duktig förare och jag har stora förhoppningar om att det ska gå bra för oss tillsammans.

Det blir ytterligare ett nytillskott i GTB genom Ronnie Gustavsson som ställer upp i en Audi R8.

GTB är redan avgjort, Otto Gullberg — Axel Mörner säkrade mästerskapet senast på Rudskogen. Men i GTA är det fortfarande öppet. Janne Brunstedt har en stabil ledning men Johan Carlström har möjlighet att snuva Brunstedt på guldet. Brunstedt kraschade på Rudskogen men kommer till start i finalen.
— Det blev inte så stora skador på bilen och jag ger mig aldrig, säger han och skrattar.

Carlström är 25 poäng efter Brunstedt och det är precis den poängsumman som en seger ger.