Rallyvärldsmästare Pontus Tidemand kör finalen i Porsche Carrera Cup

Pontus Tidemand är regerande världsmästare i rallysportens WRC2-klass.
Kommande helg byter värmlänningen ut rallybilen mot Porsche Sveriges gula gästbil i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Att hoppa in i en Porsche 911 GT3 Cup och köra säsongens två finalrace är en av de största utmaningar jag har gett mig in på, säger Tidemand inför starten på fredag.

12 av årets 14 race är avklarade när Porsche Carrera Cup Scandinavia rullar in på Mantorp Park 21-22 september och tar sikte på ett rafflande finaldrama. Med 44 poäng kvar att tävla om kan fortfarande tre förare vinna mästerskapet. Rutinerade utmanaren Oscar Palm på tredje plats med 195 poäng och norske Roar Lindland på andra plats med 199 poäng jagar ledande Lukas Sundahl från Växjö på 214 poäng.

Förutom den spännande tätstriden kommer publiken på Mantorp att få njuta av ett guldkantat gästspel. Pontus Tidemand är regerande världsmästare i WRC2, klassen under WRC. Som en av rallyvärldens absolut snabbaste förare ligger han närmast att följa i Stig Blomqvists och Björn Waldegårds fotspår i jakten på nästa svenska VM-titel i mästerskapets huvudklass.
Härom veckan genomförde Tidemand en lyckad testdag i mästerskapets gästbil med startnummer 911 på Mantorp Park.
– Att hoppa in i en Porsche 911 GT3 Cup och köra säsongens två finalheat är en av de största utmaningar jag har gett mig in på, säger Tidemand.
– Kontrasten mellan Porsche 911 GT3 Cup och min rallybil i WRC2 är enorm. Dessutom är jag ju ensam i bilen, skrattar Tidemand.

Sedan 2015 är Tidemand fabriksförare för SKODA Motorsport. Under fjolårets WRC2-säsong säkrade han VM-titeln redan innan säsongen var över. Detta genom att erövra fem segrar av sju möjliga. Fler än någon annan i mästerskapets historia.
I ett kort avbrott mellan årets rallytävlingar tar han nu chansen till ett prestigefyllt gästspel hos Porsche, teamets koncernsyskon inom Volkswagen Group.
– Det är framförallt en otrolig chans att ha kul och lära sig en ny bil. Rally mot racing. Fyrhjulsdrift mot bakhjulsdrift. Frontmotor mot svansmotor. Otroliga kontraster. Dessutom får jag uppleva årets Carrera Cup-final från första parkett!

Under 2018 har Porsche Sverige bjudit in sex internationellt meriterade gästförare till serien. Avsikten är att utmana det ordinarie startfältet och samtidigt bjuda den svenska racingpubliken på underhållning som håller internationell toppklass.
– Vi är otroligt glada att avsluta årets framgångsrika satsning på gästförare med en het värvning till finalhelgen, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. Stort tack till SKODA Motorsport som lånar ut sin världsmästare åt oss. Det blir en extra krydda till en redan spännande slutstrid mellan Lukas Sundahl, Roar Lindland och Oscar Palm. Finalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia blir garanterat dramatisk.