Palltrio slåss om förstaplatsen bakom medaljtrion

Publiken kan se fram emot många sköna dueller när Porsche Carrera Cup Scandinavia ska avslutas på Mantorp Park på lördag.
Förutom den laddade fighten om mästerskapstiteln gör tre förare upp om platserna närmast utanför pallen.
Inför avslutningen är Pontus Fredricsson (bilden) fyra, men han har Magnus Öhman bara nio poäng bakom sig. Tio poäng efter Öhman lurar dessutom Mats ”Snickar-Matte” Karlsson.

Det känns logiskt att det är just Fredricsson, Öhman och Karlsson som gör upp om titeln ”best of the rest” bakom dominanterna Lukas Sundahl, Roar Lindland och Oscar Palm. Jämte topptrion är nämligen Fredricsson, Öhman och Karlsson de enda – förutom gästförarna Ola Nilsson och Björn Wirdheim – som stått på pallen i Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen.

Fredricsson var först när han efter att ha brutit det första vårracet på Rudskogen tog snabb revansch med en andraplats bakom Lindland i det andra. Två och en halv månad senare slog han till igen med en övertygande seger – hans första någonsin i Carrera Cup – i tävlingen på Nürburgring i Tyskland.
På tysk mark kom också en hett efterlängtad, och välförtjänt, framgång för Magnus Öhman. I det 44 bilar stora startfältet styrde han sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) till tredje plats i Carrera Cup Scandinavia i det inledande heatet. Pallplatsen var Öhmans första sedan han blev trea i premiären 2014.

För Mats Karlsson kom pallplatsen redan i årets tredje deltävling, som avgjordes i Anderstorp. Efter ett starkt kval – trea i Q1, sexa i Q2 – blev han tvåa i bakom Sundahl i det första heatet. Tangerat personligt rekord för TV-profilen i hans nionde raka säsong i mästerskapet.

Vem är starkast av Fredricsson, Öhman och Karlsson i säsongsavslutningen? Och kan någon utav dem på nytt ta klivet upp på prispallen?
Svarat får vi på Mantorp Park på lördag.