Heyerdahl tog åttonde årssegern – Ohlin klar totaltvåa

Emil Heyerdahl tog starten i första racet i Formula STCC Nordic och ledde in i mål. Hans åttonde heatseger av elva möjliga den här säsongen. Tvåa blev Sebastian Persson och trea Simon Ohlin. Resultatet innebar att Ohlin säkrade andraplatsen totalt i mästerskapet.

Emil Heyerdahl tog en stabil ledning men efter några varv började Alfred Nilsson närma sig. Men Nilsson blev utesluten efter att ha tjuvstartat och då var det Sebastian Persson och Simon Ohlin som tog upp jakten. I mål var det nästan tre bilar i bredd. Heyerdahl kunde inte hålla det höga tempot genom hela racet.
– Jag fick ”pick up” på däcken och bilen började understyra. Jag är väldigt nöjd med att jag lyckades vinna, sade Heyerdahl.

Sebastian Persson slog till med årsbästaresultat i och med andraplatsen.
– Det kom lite oväntat i och med jag startade åtta. Vi hade ganska bra fart men det fattades en del för att ta förstaplatsen. Men det känns bra att komma till finalen och ha bra speed, sade han.

Trea blev Simon Ohlin och han säkrade därmed andraplatsen i mästerskapet.
– Vi startade sjua men vi hade bra fart och var där uppe och nosade. Det var tajt mellan mig och ”Sebbe” och om vi haft ett varv till tror jag vi hade kunnat utmana Heyerdahl på allvar, sade Ohlin som var nöjd med att ha säkrat andraplatsen.
– Perfekt, konstaterade han.

Resultat:

1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 1:22.380
2. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +0.117
3. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +0.203
4. Viktor Andersson, MA:GP, +4.140
5. William Winsth, Tornfrakt Racing, +5.132
6. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +12.152
7. Lars Solheim, Team Greenpower, +12.288
EXC. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, EXC