Efterlängtade segrar för Nærsnes och Andersson

I Porsche Approved Cup för Porsche 911 GT3 (991 I) fick publiken på Mantorp Park se två nya racevinnare. Ole William Nærsnes klassvann det första heatet och Hugo Andersson det andra.

– Skönt att få avsluta starkt efter alla andraplatser, sa den unge norrmannen, som under finalhelgen avslöjade att han kommer till start i den senare generationen av 911 GT3 Cup kommande säsong.
Hugo Andersson var också mycket nöjd efter finalen, trots att han tappade tredjeplatsen i tabellen till Roger Hermansen. Anledningen var givetvis att startfältets yngste förare – fyller 17 år senare i år – slutade på en imponerande åttonde plats i det andra racet, och därmed erövrade sin första triumf i klassen.
– Skön revansch för det som hände i det första heatet där jag inte ens kom iväg i starten. Då var jag riktig arg, säger Hugo vars debutsäsong i Porsche Carrera Cup bjudit på både framgångar och lärdomar.
– Det har varit en helt fantastisk säsong. Det här var helt rätt steg för oss, avslutar Hugo som lovar att komma tillbaka 2019.

Roger Hermansen avslutade säsongen starkt med fyra topp tre-resultat i de två avslutande deltävlingarna och lyckades avancera till tredje plats i tabellen, bara en poäng före Andersson.
Porsche Approved-mästaren Anton Marklund, som säkrade titeln redan på Rudskogen Motorsenter för två veckor sedan, blev bestraffad efter kvalet och startade heaten på Mantorp Park från 24:e och sista startposition. Från det utgångsläget bjöd han på en lektion i omkörningar och avancerade till 14:e respektive 13:e plats totalt – och två gånger fyra i Approved Cup.