Oliver Söderström och Tobias Brink toppar STCC-testet på Ring Knutstorp

Oliver Söderström och Tobias Brink toppade varsin dag av de båda STCC TCR Scandinavia-testdagarna på Ring Knutstorp.

Lestrup Racing Team-föraren Söderström satte snabbaste tiden dag ett som kördes på en torr bana med tiden 59.580, bara tre tiondelar från kvalrekordet.

– Vi hade en väldigt bra första testdag och jag satte tidigt nytt personbästa. Det känns som att allt arbete vi gjort under vintern har betalat sig och vi har fortsatt viktigt jobb framför oss under de kommande testdagarna, säger Oliver Söderström.

Regerande mästaren Rob Huff var näst snabbast under första testdagen, följt av STCC-veteranen Mattias Andersson med sin nya Lynk & Co 03 TCR.

Till dag två av försäsongstestet på den skånska banan öppnade sig himmeln och teamen fick arbeta med regninställningarna.

Tobias Brink var snabbast under förmiddagspasset, som inledningsvis hade en relativt torr bana, med regerande Porsche-mästaren och Brink Motorsport-kollegan Lukas Sundahl näst snabbast.

– Vi hade lite tekniska problem, men det känns bra att vi är igång och farten fanns där direkt, säger Tobias Brink.

Till eftermiddagspasset tilltog regnet och då var PWR Racing-föraren Robert Dahlgren snabbast, sex tiondelar framför teamkollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Vi hade en bra regndag och jag är nöjd med bilen, körningen känns riktigt bra och jag ser verkligen fram emot premiären om en månad, säger Robert Dahlgren.

STCC TCR Scandinavia fortsätter försäsongstesterna med två dagar på Ljungbyhed Park under onsdag och torsdag den här veckan där STCC+ sänder live 12:00 på torsdag.

Resultat måndag – Test 1
Resultat tisdag – Test 2
Resultat tisdag – Test 3

Se fler bilder från testet här.