RCS bryter ny mark i Skellefteå

I helgen som kommer kör Radical Cup Scandinavia sina första race någonsin på Drivecenter Arena i Fällfors, Skellefteå. Den drygt 4 kilometer långa banan har visat sig populär bland andra klasser och när STCC besökte Midnattsolsloppet 2019 fanns över 17.000 åskådare på läktarna – en imponerande siffra för anläggningen långt uppe i norr.

SERIETABELLEN ÖPPNAR UPP
Under helgens tävling finns det goda möjligheter för några förare att ta viktiga kliv uppåt i serietabellen. Då ledande Stevan Petrovic inte kommer till start lär bl.a. en hungrig Magnus Wallén (Swedeforce Racing) göra allt han kan för att överta serieledningen innan sommaruppehållet.

Med stor sannolikhet kommer vi också få se en högintressant fight i mittfältet mellan tre olika förare från tre olika team. Det skiljer endast 3 poäng mellan Peter Öfverman (FMS), Mikael Dreyer (Radical Customer Racing) och Bo Eliasson (BO Racing) och samtliga kan klättra upp i topp 3 om helgens poängavkastning vill sig väl. Vem som drar det längsta strået återstår att se!

DEBUTERAR I NORR
Andreas Wiklund från Bollnäs gör sin premiär i Radical Cup Scandinavia efter en sen och hastig anmälan. Tidigare i veckan skaffade han sig en RXC 600R som han ännu inte har hunnit testa – oavsett skulle det inte råda någon tvekan om att göra oss sällskap i en av Sveriges roligaste racingklasser. Vi önskar Andreas varmt välkommen till Masters Class och all lycka till!

KALENDER RCS
LJUNGBYHED PARK 4-5 JUNI
DRIVECENTER ARENA, SKELLEFTEÅ 18-19 JUNI
GELLERÅSEN ARENA, 20-22 AUGUSTI
SCANDINAVIAN RACEWAY, ANDERSTORP, 4-5 SEPTEMBER
MANTORP PARK, 2-3 OKTOBER
RING KNUTSTORP, 8-9 OKTOBER

FÖLJ ALL ACTION FRÅN MIDNATTSOLSLOPPET I SKELLEFTEÅ PÅ STREAMINGPLATTFORMEN STCC+.