Händelserika Formula Nordic-race i Anderstorp

Formula Nordic körde på den gamla F1-banan i Anderstorp. William Siverholm inledde helgen bäst genom att ta pole, endast sex hundradelar snabbare än Philip Victorsson.

Båda gjorde en bra start och gick jämsides genom första kurvan. De låg sida vid sida hela den långa raksträckan och frågan var vem som skulle bromsa sist? Siverholm låste upp sina bromsar och kanade av banan och Victorsson kunde ta hand om ledningen. Siverholm tog sig till depån, men han tvingades bryta sedan ett stag hade brustit i framvagnen. Victorsson skaffade sig en lucka till övriga fältet och kunde vinna racet enkelt före William Karlsson och Calle Bergman.

Det andra racet blev som vanligt spännande. Med den omvända startordningen stod Bergman i pole före Håvard Hallerud. Berman tog ledningen, men han tappade den snart till Hallerud. Lyckan blev dock kortvarig för Hallerud som tvingades bryta med en trasig växellåda redan på femte varvet. Bergman övertog ledningen, men hans lycka blev också kortvarig då han också tvingades bryta med en trasig växellåda på åttonde varvet.

Men dramatiken tog inte slut där, Elias Adestam, Siverholm och Victorsson låg alla tre i bredd längs den gamla startrakan och när de försökte ta kurvan krokade Siverholm och Victorsson ihop och hamnade i sandfållan. Racet avslutades bakom säkerhetsbilen där William Karlsson vann före Adestam, Philip Zielinski, Emma Wigroth och Wilmer Wallenstam.

Karlsson leder JSM före Victorsson och Adestam. Nästa deltävling är Mantorp som körs om en månad.

Text och foto: Bengt-Åce Gustavsson