Jan ”Flash” Nilsson gör comeback på Mantorp Park med Poker Racing for Charity

Dubbla STCC-mästaren Jan ”Flash” Nilsson gör racingcomeback i GT4 Scandinavia på Mantorp Park i helgen bakom ratten på en 500-hästars Audi R8 LMS GT4 för Poker Racing for Charity med J-Tech.

– Jag har sagt nej så många gånger till att göra comeback de senaste sju åren, men när frågan kom från Poker Wallenberg att tävla för ett gott syfte som Poker Racing for Charity så det kändes i hjärtat att det var rätt att säga ja denna gången, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Senast Jan ”Flash” Nilsson körde en full racingsäsong var 2012 när han säkrade bronsmedaljen i Swedish GT tillsammans med prins Carl Philip.

I helgen kommer han tillsammans med Magnus Gustavsen att möta ett starkt GT4 Scandinavia-startfält med bilar som McLaren 570S, Mercedes AMG-GT4, Toyota Supra GT4 och Porsche 718 Cayman GT4.

– Jag fystränar, kör fortfarande karting och cross och älskar att slå mig. Så rädd för att styra in i en kurva i 220 km/h är jag inte än, säger Jan ”Flash” Nilsson.

– Och startfältet i GT4 Scandinavia ser bra ut. I de lite tråkigare enhetsklasserna så är det enklare att segra än i STCC och GT där man måste hantera att få sitt sämsta resultat bättre för att stå som slutsegrare. Så det hade kanske varit mer logiskt att köra typ amatörklassen Carrera Cup, men jag har aldrig tagit några genvägar förr, så varför börja idag?

Det blir ytterligare en nivå av utmaningar för ”Flash” som kommer att testa teamets Audi för första gången någonsin på fredag den här veckan, dagen innan tävlingarna börjar på Mantorp Park.

– Utmaningen kommer att bli hur det känns att ”dra på sig” en Audi som jag i mitt professionella yrke tidigare siktade på att köra på, säger Jan ”Flash” Nilsson med ett skratt.

– Med lite tur får jag testa bilen på fredag och komma in i bromsar, väghållning, däck och inte minst farten. Så vad jag tror då om detta äventyret? Jag vet mer efter fredag eftermiddag och se om jag klarar av att hantera en best som denna så många år efter att jag lagt hjälmen på hyllan.

GT4 Scandinavia tävlar tillsammans med STCC TCR Scandinavia på Mantorp Park i helgen 2-3 oktober och sänds LIVE via: plus.stcc.se