Robert Dahlgren säkrar STCC-guldet och Mikaela Åhlin-Kottulinsky tar första 2021-segern

CUPRA Dealer Team – PWR Racing Team-föraren Robert Dahlgren säkrade STCC TCR Scandinavia-guldet 2021 på Mantorp Park och blev samtidigt den mest segerrike föraren någonsin i mästerskapet med totalt 45 segrar.

– Helt magiskt! Jag är så glad och stolt över vad vi tillsammans som ett team har gjort. Vi har jobbat så hårt under hela vintern för att förbättra varje punkt. Vi är starka i torrt, blött och upptorkande – det spelar ingen roll. Nu är jag bara så glad, en helt obeskrivbar känsla! säger Robert Dahlgren.

Norrlänningen segrade i helgens två första tävlingar och säkrade därmed ett ointagligt försprång inför finalen på Ring Knutstorp nästa helg.

Titeln är Robert Dahlgrens tredje och han är nu en av bara fyra förare som tagit fler än två titlar tillsammans med Richard Göransson (5), Thed Björk (4) och Fredrik Ekblom (3).

I helgens sista tävling var det Mikaela Åhlin-Kottulinsky som stod för uppvisningen där hon kämpade sig från sjätte plats till sin första seger för året. Då teamkollega Robert Dahlgren dessutom korsade mållinjen som tvåa var resultatet nog för att CUPRA Dealer Team – PWR Racing skulle säkra teamguldet.

– Åh vad skönt! Det var jättetungt igår under kvalet och vi har jagat första vinsten så länge. Nu säkrade vi teammästerskapet dessutom! Bilen var så bra i tävlingen och jag kunde jaga uppåt genom fältet. Vilket jobb alla i teamet har gjort, ett stort tack till alla, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Hemmaföraren Mattias Andersson säkrade två pallplatser på Mantorp Park med en andraplats i första tävlingen, en tredjeplats i den andra medan han blev avkörd i sista tävlingen i kamp om en ny pallplats.

– Vi hade två riktigt bra första tävlingar och jag kände mig stark. Jag kunde plocka flera placeringar och det kändes bra med tanke på strulet vi haft i de tidigare tävlingarna. Sedan var det ett tungt avslut, men vi får fokusera på det positiva från helgen, säger Mattias Andersson.

I andra tävlingen var Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström tvåa bakom Robert Dahlgren och utökade sin ledning ytterligare i kampen om Junior SM-titeln där han nu leder med 33 poäng över Hugo Nerman som tvingades stå över sista tävlingen på grund av ett problem med växellådan.

– Jag var nära Dahlgren i början av tävlingen , men han drog tyvärr en lucka i omstarten bakom safety car. Det var kul att kunna hänga på Dahlgren som blev historisk idag med sin titel och att jag kan hålla ungefär samma pace. Nu ser jag fram emot finalen där målsättningen är seger och junior-titeln, säger Oliver Söderström.

Audi-föraren Tobias Brink säkrade två pallplatser från Mantorp Park-helgen med tredje plats i första och sista tävlingen. Brink Motorsport-föraren är nu i en tät kamp med Mikaela Åhlin-Kottulinsky om SM-silvret, bara 11 poäng skiljer de båda inför finalen där det finns 65 poäng att köra om.

– Vi är aldrig nöjda förrän vi står längst upp på pallen. Men vi har visat stark fart under hela helgen och två pallplatser är ett bra resultat. Nu åker vi till hemmabanan Knutstorp och siktar på seger och andraplatsen i msäterskapet, säger Tobias Brink.

STCC TCR Scandinavia fortsätter om mindre än en vecka med finalen på Ring Knutstorp i Skåne den 8-9 oktober och biljettförsäljningen har börjat.

Komplett mästerskapsställning
Resultat Race 1
Resultat Race 2
Resultat Race 3