Här följer du STCC-finalen på Knutstorp

Årets sista STCC TCR Scandinavia-tävlingshelg körs på Ring Knutstorp den 8-9 oktober.

Livestream >>
Livetiming >>
Tidsschema >>
Samtliga resultat >>
All statistik sedan 1996 >>
Poängställning >>

Vi uppdaterar löpande med information och resultat under tävlingshelgen här:

Lördag 9/10
16:40: Vi tackar så mycket för årets STCC-säsong härifrån Ring Knutstorp och säger på återhörande 2022!
16:10: Målflagg för årets sista race med Mikael Karlsson som segrare för Lestrup Racing före Tobias Brink, som tar sin tredje pallplats för helgen. Hugo Nerman blir trea. Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrar silvermedaljen i STCC 2021, och blir därmed första kvinnliga medaljör i STCC. Brink tar bronset samtidigt som Lestrup Racing Team blir tvåa i teammästerskapet före Brink Motorsport. Kompletta resultat finns här.
15:30: Sista racet för säsongen med omvänd startordning startar 15:50, där norske Magnus Gustavsen startar i pole position för Brink Motorsport. Komplett startuppställning här. Du följer racet LIVE här: plus.stcc.se
14:30: Oliver Söderström är klar STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini-mästare. Med en sjätteplats i race två säkrar Söderström juniortiteln före Hugo Nerman, som lyckades passera Oliver i kampen om 5:e plats i race två.
– Det känns väldigt bra, det är ingen dålig känsla. Synd bara att vi vann på så sätt att jag gör ett misstag och tappar femteplatsen, säger Söderström.

14:00: Målflagg för race två och Robert Dahlgren tar seger nummer 46 i STCC-karriären. Det blir en ny dubbel för PWR Racing med Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tvåa. Mikaela passerade Tobias Brink i starten och fick sen försvara sig hårt hela racet för en vilt jagande Brink. Oliver Söderström säkrar juniortiteln med en sjätteplats. Kompletta resultat finns här. Årets sista race startar 15:50.
13:00: Race två startar klockan 13:40, där Robert Dahlgren för 11:e gången denna säsongen startar från pole position, denna gång före Tobias Brink i ruta två. Se komplett startuppställning här. Se tävlingen Live här: plus.stcc.se
12:20: I kampen om silvermedaljen i STCC gjorde Mikaela Åhlin-Kottulinsky ett litet ryck gentemot Tobias Brink med segern i race ett. Mikaela har nu 15 poäng ner till Brink. Även Oliver Söderström har tagit ett kliv mot juniortiteln när han ökade luckan ner till Hampus Nerman till 36 poäng med 40 poäng kvar att köra om. Komplett mästerskapsställning här.


10:58: Målflagg för race ett på Ring Knutstorp. Mikaela Åhlin-Kottulinsky tar första segern för helgen före teamkollegan Robert Dahlgren för PWR Racing. Tobias Brink håller Oliver Söderström bakom sig och slutar trea. Kompletta resultat här. Race två startar 13:40.10:20: Sändningarna på STCC+ är igång, och vi lämnar över bevakningen av racet dit.
10:10: Klockan 10:15 startar live-sändningen inför finalhelgens första race, följ oss på plus.stcc.se
09:30: Startuppställningen för det första racet finns här!
08:30: God morgon från ett dimmigt Ring Knutstorp. Idag är det final för STCC TCR Scandinavia 2021 och vi har tre race under dagen. Race ett startar 10:35, race två 13:40 och race tre 15:50, och allt sänds LIVE på: plus.stcc.se.

Fredag 8/10
17:30: Imorgon väntar säsongens tre sista tävlingar. Den första startar 10:35 och sänds LIVE på: plus.stcc.se. Vi syns då!


16:41: Målflagg för Q2, åter med Robert Dahlgren i topp. Tobias Brink tar andraplatsen med Mikaela Åhlin-Kottulinsky som som trea. Oliver Söderström och Mattias Andersson rundar av topp fem. Kompletta resultat här.
16:35: Robert Dahlgren sätter dagens snabbaste tid med 59.467 och går upp i ledning före Tobias Brink och Oliver Söderström.
16:31: Grön flagga för Q2 där topp åtta förare från Q1 gör upp om pole position till helgens andra tävling.
16:25: Målflagg för Q1 med dubbelt PWR Racing i topp: Robert Dahlgren tar pole position nummer tio för säsongen före Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Tobias Brink. Eliminerade inför Q2 är: Knutsson, Ahlberg, Aronsson, Wärnelöv och Hederg. Kompletta resultat här.
16:18: Mikaela Åhlin-Kottulinsky avancerar till en andraplats med tiden 59.864, tre tiondelar bakom Dahlgren.
16:11: Robert Dahlgren öppnar Q1 med helgens första tid under 1 minut. Robert är 0,127 sekunder före Tobias Brink, som fortsätter åka bra på Knutstorp.
16:05: Grön flagg för säsongens sista kval här på Ring Knutstorp, följ livetimingen här!
14:25: Målflagg för test två på Ring Knutstorp. PWR Racing toppar med Robert Dahlgren före Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Tobias Brink är trea i sin Audi. Kompletta resultat här. Nu väntar säsongens sista kval, som startar 16:05.


14:21: Andreas Ahlberg kör in som bästa Volkswagen på en 4:e plats för Kågered Racing, precis före Oliver Söderström på femte.
14:18: Robert Dahlgren är åter snabbast efter att ha satt tiden 1:00.446, samtidigt som Mikaela Åhlin-Kottulinsky ser till att det blir dubbelt PWR Racing i topp med en tid som är 51 tusendelar efter Dahlgren.
14:14: Comebackande Magnus Gustavsen klättrar till en 3:e plats. Norrmannen är 0,174 sekunder bakom snabbaste tiden för Brink Motorsport.
14:10: Tobias Brink går om Dahlgren i topp med 21 tusendelar. Oliver Söderström, som var snabbast i test ett, är hittills 6:a i sin Volkswagen.
14:02: Robert Dahlgren öppnar det andra testet i topp med en tid på 1:00.543 i sin Cupra. Tobias Brink är näst snabbast, knappa två tiondelar efter Dahlgren.
13:55: Test två är i gång på Ring Knutstorp, följ livetiming här!


11:15: Målflagg för första testet med Oliver Söderström i topp. Juniormästerskaps-ledaren är 0.332s före Tobias Brink med Andreas Ahlberg som trea. Andra testet för helgen startar 13:55. Kompletta resultat här.
11:11: Andreas Ahlberg klättrar till en tredjeplats med tiden 1:01.149, en halvsekund bakom Oliver Söderström som fortsatt är i topp.
11:05: Med 10 minuter kvar av första testet har Oliver Söderström gått upp i topp. Ny ledartid från Lestrup Racing-föraren är 1:00.611, som visar bra fart på fredagsförmiddagen.
10:58: Nykorade STCC-mästaren Robert Dahlgren har öppnat testet som fyra, och är 36 hundradelar bakom Brink i toppen.
10:55: Testet är igång, och Tobias Brink har inlett fredagen bäst med 1:01.145. Näst snabbast är PWR-föraren Mikael Åhlin-Kottulinsky 0.274 sekunder bakom Brink.
10:45: Helgens första test är igång på Ring Knutstorp, följ livetiming här!

08:00: God morgon från STCC-finalen på Knutstorp! Vi inleder finalhelgen med det första testet klockan 10:45, häng med!