Robert Dahlgren säkrar årets två sista pole positions på Knutstorp

Den nykorade STCC TCR Scandinavia-mästaren Robert Dahlgren var tillbaka i topp när säsongens sista kval avgjordes på Ring Knutstorp. CUPRA Dealer Team – PWR Racing Team-föraren var snabbast i båda kvalen framför Mikaela Åhlin-Kottuinsky i det första och Tobias Brink i det andra.

– Dagen har varit upp och ner. Precis som det varit hela den här säsongen har det inte alltid känts bra på testerna, men vi har sytt ihop allt när det kommer till kval. Nu gjorde vi det igen, och det känns helt overkligt, säger Robert Dahlgren.

Efter att ha fått sin kvalsvit om nio raka pole positions bruten av Andreas Bäckman på Mantorp Park innebär dagens båda pole positions att han tagit elva av tolv möjliga i år.

– Jag gillar verkligen Ring Knutstorp, det är en fantastisk bana. Skåne är en fantastisk del av Sverige där jag trivs jättebra, så jag ser verkligen fram mot morgondagens race, säger Robert Dahlgren.

Tobias Brink visade stark form på hemmaplan i Skåne för Brink Motorsport och var tredje snabbast i det första kvalet, och satte näst snabbaste tid i det andra bakom Dahlgren.

– Det känns bra att vara tillbaka och vara med och kriga om förstaplatsen igen efter ett tufft år. Det var ett bra kval som ger oss alla möjligheter inför imorgon, säger Tobias Brink.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky i den andra Cupran för PWR Racing Team var tvåa i det första kvalet bakom teamkollegan Robert Dahlgren. I det andra kvalet blev hon trea med 86 tusendelar upp till Tobias Brink, något som innebär att Audi-föraren tog in en poäng på henne i mästerskapet.

– Efter ett tufft kval senast på Mantorp kändes det lite jobbigt, och jag ville bara sätta ihop allt bra idag. Det är otroligt tight. I Q1 hade jag tusendelarna på min sida, och i Q2 hade jag det inte. Men jag är nöjd och vi har ett bra utgångsläge inför imorgon, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Oliver Söderström var fyra i båda kvalen med sin Lestrup Racing Team-Volkswagen och har ett gott utgångsläge i juniormästerskapet då hans huvudrival Hugo Nerman kvalade åtta.

Mattias Andersson startar som femma i dom första två racen med sin Lynk & Co 03 TCR.

Helgens första tävling startar 10:35 i morgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat Q1
Resultat Q2
Mästerskapsställning