Sex juniorer i ”STCC Try Out 2021”-test på Ring Knutstorp

STCC arrangerade ett juniortest – STCC Try Out 2021 – på Ring Knutstorp där sex juniorer fick testa STCC-bilar som en viktig del i att säkra återväxten i mästerskapet.

– Vi har haft ett bra gäng juniorer på plats från många olika kategorier som verkligen har imponerat på oss, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Återväxten i STCC är oerhört viktig och därför jobbar vi aktivt med att locka nya talanger till vårt mästerskap. STCC har skapat många stora förarprofiler genom åren som tagit sig vidare till internationella karriärer som Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Thed Björk och många fler.

Juniorerna som körde testdagen har framförallt tidigare tävlat i gokart och fick köra såväl Audi RS 3 LMS som Cupra León Competición och Volkswagen Golf GTI TCR från PWR Racing, Brink Motorsport, Lestrup Racing Team och Brovallen Design.

Teamen hade ingenjörer på plats som hjälpte förarna att analysera data och jobba med inställningar av bilarna, allt för att förbereda dem inför en potentiell framtid i STCC.

Juniorerna på plats var:

Axel Bengtsson – 21 år – Stockholm – Gokart
”Det är en väldigt kul bil att köra. Det är mycket grepp och downforce. Och baserat på när jag tittar på STCC-race så verkar det vara en väldigt kul bil att tävla med.”

Calle Bergman – 16 år – Värnamo – Gokart, Radical och Formel Nordic
”Jag tyckte det var väldigt roliga bilar och det ska bli kul ifall man kanske kör nästa år. Det är ett roligt tävlingsmoment och det är mycket fighter.”

Casper Jansson – 16 år – Uppsala – Gokart och rallycross
”Det var jäkligt kul, lite ovant med framhjulsdrift, men det var väldigt roligt.”

Edvin Hellsten – 24 år – Göteborg – Gokart, Volvo Cup, V8 Thunder Cars och Carrera Cup
”Det var riktigt roligt att testa STCC-bilarna, en stor omställning från det jag åkt tidigare med Porsche och V8 Thunder Cars som är bakhjulsdrivet.”

Max Sjölander – 22 år – Göteborg – Gokart
”Bilen var rolig och gick fort. Den var lite svårkörd eftersom att jag inte litar på bilen än vad gäller hur mycket man kan pusha.”

Rasmus Jansson – 18 år – Uppsala – Gokart
”Det var riktigt kul faktiskt, jag trodde det skulle vara mer svårkört.”

STCC 2022 startar på Ring Knutstorp i maj och avslutas på Mantorp Park i oktober med totalt fem tävlingshelger och 15 tävlingsheat, läs mer här.