Lestrup Racing Team värmer upp med pallplats i långlopp

Lestrup Racing Team genomförde en framgångsrik generalrepetition inför STCC 2022 med 12-timmars på Hockenheim i helgen där Stockholms-teamet säkrade en pole och pallplats.

– Vi fick en bra start på årets säsong och mycket värdefulla förberedelser inför vår titeljakt i STCC 2022, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.

Teamet tävlade med sin nya Audi RS 3 LMS II med STCC-förarna Oliver Söderström och Andreas Bäckman bakom ratten tillsammans med Marcus Fluch och Emil Sällberg.

Kvartetten säkrade pole position i TCR-klassen och tredje plats i tävlingen efter tekniska problem som kostade dem 20 minuter i depå.

– Riktigt kul att börja 2022 med en pallplats, även grymt roligt att se hur vi som team genom helgen lärde oss mer om nya bilen inför den kommande STCC-säsongen. Med tanke på att vi förlorade 20 min i depån på grund av tekniska bekymmer så är det en grym insats av teamet, säger Oliver Söderström.

– Kul att få börja säsongen med en pallplats och även extra kul i mitt första race för teamet. Det var en mycket värdefull helg för mig att få lära känna den nya bilen, få många mil och även att lära känna teamet inför den kommande STCC-säsongen. Det gick snabbt för mig att lära mig den nya bilen och vi fick upp bra fart i den ganska snabbt, säger Andreas Bäckman.