CUPRA förlänger samarbetet med STCC som officiell bilpartner

CUPRA förlänger samarbetet med STCC inför starten av 2022-säsongen på Ljungbyheds Motorbana i helgen. Samarbetet har ett stort fokus på utvecklingen av framtidens racing där båda parter delar en vision om hållbar elektrifiering.

– Vi arbetar målinriktat tillsammans med STCC för att utveckla och stärka framtiden för svensk elitracing. CUPRA har ett starkt utbud av 100% elektriska bilar och det stämmer mycket väl överens med vår satsning tillsammans med STCC vad gäller hållbar elektrifiering, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Som officiell bilpartner fortsätter CUPRA även att underlätta logistik och transporter för mästerskapet, samt bidrar med ökad säkerhet.

CUPRA Formentor-modellen kommer att användas som officiella räddningsfordon under samtliga STCC-tävlingar i form av Safety Car och Medical Car.

– Vi är oerhört glada över att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med CUPRA som delar vår vision om framtidens racing och hållbarhetsperspektivet. Deras engagemang i mästerskapet är en nyckeldel för utvecklingen framåt och vi ser fram emot att växa tillsammans med dem, säger Micke Bern, vd för STCC.

CUPRAs modellutbud kommer att finnas representerade under STCC-helgerna i form av CUPRA Born, CUPRA Formentor, CUPRA Leon och CUPRA Ateca, hela utbudet kan utforskas här.

Årets säsong startar den 3-4 juni på Ljungbyheds Motorbana och går att följa LIVE via den digitala plattformen STCC+.