Midnattssolen väntar STCC TCR Scandinavia i Skellefteå

Midnattssolens sken väntar STCC TCR Scandinavia i helgens tävlingar på Skellefteå Drive Center Arena, hemmabanan för mästerskapsledaren och regerande mästaren Robert Dahlgren.

– Att tävla på hemmaplan känns sjukt kul, för mig är detta säsongens höjdpunkt, säger Robert Dahlgren.

– Nu kör vi dessutom tre tävlingar i helgen, det gör att man måste vara smart i sin körning för att säkra så mycket poäng som möjligt. Målsättningen är dock densamma, vi kör för pole och seger i alla lägen. Det kommer att bli en tuff uppgift då jag tror att Audi-bilarna kommer vara starka i helgen.

Audi-föraren Tobias Brink var närmst Robert Dahlgren under premiärhelgen i Ljungbyhed och jagar första STCC-segern för nya Audi RS 3 LMS-generationen.

– En pallplats i premiären med en helt ny bil är godkänt. Men vi jagar självklart högre än så, vi vill vara längst fram och allt arbete inför Skellefteå har kretsat kring just det. Vi har tveklöst tre spännande tävlingar framför oss och vi kommer inte ge en millimeter gratis, säger Tobias Brink.

En annan Audi-förare med sikte på revansch är Lestrup Racing Teams Oliver Söderström som kvalade tvåa i Ljungbyhed men som tappade ner till sista pallplats i tävlingen.

– Trea var en ok start på säsongen, men för att vara helt ärlig så är jag inte nöjd. Jag vill alltid vinna. Vi behöver förbättra vår pace i tävlingen, då tror jag att vi seriöst kan utmana om segrar i helgen. Vi kommer fortsätta jobba hårt och jag ser verkligen fram emot det, säger Oliver Söderström.

Exion Racing-föraren Isac Aronsson bjöd på en spektakulär show under premiären för två veckor sedan där han slogs om en topp fem-placering innan en alldeles för sen inbromsning innebar en utflykt på gräsmattan och tapp till nionde plats.

– Premiären var riktigt bra, både jag och teamet visade att vi hänger med i toppen. I helgen gäller det att köra smart och ta det positiva från Ljungbyhed med oss. Jag ser verkligen fram emot Skellefteå, det är en grymt utmanande och rolig bana. En pallplats hade inte varit fel i helgen och det är vad jag siktar på, säger Isac Aronsson.

Norrmannen Didrik Esbjug gjorde STCC-debut i Ljungbyhed och säkrade sina första poäng bakom ratten på sin Honda Civic Type R TCR.

– Premiären gick över alla mina förväntningar och jag var speciellt nöjd med niondeplatsen i kvalet. Vi gjorde bra framsteg hela helgen. Skellefteå verkar som en riktigt kul bana med många olika typer av asfalt och hög snittfart. Målsättningen för helgen är att fortsatt lära oss så mycket som möjligt och leverera stabila resultat, säger Didrik Esbjug.

I teammästerskapet delar Brink Motorsport och CUPRA Dealer Team – PWR Racing ledningen medan Oliver Söderström bara är tre respektive fem poäng framför Hugo Nerman och Axel Bengtsson i juniormästerskapet.

I privatförarmästerskapet leder Dennis Strandberg framför Dejan Dragicevic och Rasmus Hedberg. Se komplett ställning här.

Tävlingshelgen på Skellefteå Drive Center Arena körs nära polcirkeln som innebär att solen knappt går nedanför horisonten.

Fredagens test och kval följs av tre tävlingar på söndag, från sen eftermiddag till tidig kväll och samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema – Midnatssolsloppet – STCC
Fredag 17/6
11:00 – STCC – Test 1
16:00 – STCC – Test 2
19:45 – STCC – Q1
20:10 – STCC – Q2

Lördag 18/6
12:55 – STCC – Race 1
15:50 – STCC – Race 2
20:10 – STCC – Race 3

Se komplett schema här.

Startlista – STCC TCR Scandinavia 2022
Nummer – Förare – Team – Bil
1 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team – Audi RS 3 LMS II
13 – Christian Skaar – Team Auto Lounge Racing – Audi RS 3 LMS
14 – Dennis Strandberg – Team Strandberg – Volkswagen Golf GTI TCR
16 – Calle Bergman – Exion Racing – Audi RS 3 LMS II
19 – Andreas Bäckman – Lestrup Racing Team – Audi RS 3 LMS II
20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
23 – Didrik Esbjug – Esbjug Motorsport – Honda Civic Type R TCR
24 – Marius Solberg Hansen – MSH Motorsport – Volkswagen Golf GTI TCR
31 – Johan Lund – Team Auto Lounge Racing – Audi RS 3 LMS
33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – CUPRA TCR
55 – Axel Bengtsson – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
69 – Hugo Nerman – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS II
70 – Isac Aronsson – Exion Racing – Audi RS 3 LMS II
71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS II
77 – Dejan Dragicevic – Lights2Flag – Audi RS LMS