Jämn STCC-titelstrid når halvtid på Ring Knutstorp

Efter ett välbehövligt sommaruppehåll återstartar STCC TCR Scandinavia under helgen med klassiska Newsrace på Ring Knutstorp i nordvästra Skåne.

Audi-föraren Hugo Nerman tog två segrar under senaste deltävlingen i Skellefteå, och har kapat Robert Dahlgrens ledning i tabellen inför sitt och Brink Motorsports hemmarace på Ring Knutstorp.

– Det är alltid kul med hemmabana och många gäster samt partners som kommer. Knutstorp i sig är en banan som jag har många roliga erfarenheter från och som jag tycker mycket om, säger Hugo Nerman.

– Det kommer dock bli ganska svårt eftersom vi har tunga bilar från framgångarna i Skellefteå. Det brukar alltid bli tajt i kvalet på Knutstorp så det kommer bli en utmaning med extravikten. Som helhet så ser jag fram mot helgen och tror det kan bli riktigt tajta och roliga race.

Regerande mästaren Robert Dahlgren hade en tyngre tävlingshelg på sin hemmabana Drivecenter Arena i Skellefteå, och CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren hoppas nu kunna studsa tillbaka när mästerskapet når halvtid.

– Förutsättningarna ser bra ut, bättre än inför Skellefteå. Vi har fått till en del saker som kommer att gynna oss inför Knutstorp. Det är en bana som det alltid är kul att komma till. Jag förväntar mig ett tight kval som kommer att vara väldigt viktigt då det är relativt svårt att köra om här, säger Robert Dahlgren.

– Jag siktar helt klart så åtminstone två segrar. Det är för tidigt att kolla på poängen, men målsättningen är självklart att förbättra förutsättningarna i mästerskapet i helgen. Allt annat är inte tillräckligt bra. Men jag förväntar mig sjukt hårt motstånd och bra med publik som jag ser fram emot.

Oliver Söderström har hittills fått med sig tre tredjeplatser under säsongen i Lestrup Racing Teams nya Audi RS 3 LMS, och jagar säsongens första seger.

– Det ska bli väldigt kul att köra på hemmamark. Det sätter alltid lite extra press, men samtidigt blir det extra spännande med den supporten jag har på Knutstorp och i Skåne, säger Oliver Söderström.

– Min målsättning är att vinna, men det är inte så lätt i STCC som är tufft som tusan. I slutändan handlar det om att ta poäng och fortsätta vara jämn som jag varit hittills i år. Jag har hittat lite trix i min träning som gör att jag kan fokusera bättre och må bättre i kroppen. Vi har inte kört nya Audin på Knutstorp tidigare, så det kommer att bli en utmaning. Men teamet har bra koll på det och vi har ett extra test på torsdag som kommer bli viktigt. Knutstorp är roligaste banan i kalendern, så det ska bli sjukt skoj i helgen.

Brink Motorsport fick två segrar med sig från senaste tävlingshelgen i Skellefteå genom Hugo Nerman, för Tobias Brink blev det en tyngre helg efter ett bra kval som räddades med en andraplats bakom Dahlgren i det avslutande race tre. Nu väntar Ring Knutstorp, bara några mil från teamets bas i Eslöv.

– Vi har äntligen fått en chans att pusta ut från en väldigt hektisk start på säsongen, efter att ha fått våra bilar väldigt sent. Batterierna är laddade och vi är redo att fortsätta jakten på titeln, säger Tobias Brink.

I teammästerskapet leder Brink Motorsport före CUPRA Dealer Team – PWR Racing med 15 poäng, medan Hugo Nerman och Oliver Söderström delar ledningen i juniormästerskapet på 74 poäng.

I privatförarmästerskapet leder Marius Solberg Hansen framför Rasmus Hedberg och Christian Skaar.

Tävlingshelgen på Knutstorp inleds redan på torsdag med ett första test mellan 09:00 och 12:00. Det följs av test och kval på fredag medan tre tävlingar körs på lördag och samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema – Newsrace Ring Knutstorp – STCC
Torsdag 21/7
09:00 – STCC – Test 0

Fredag 22/7
09:30 – STCC – Test 1
13:15 – STCC – Test 2
16:25 – STCC – Q1
16:55 – STCC – Q2

Lördag 23/7
11:20 – STCC – Race 1
14:00 – STCC – Race 2
15:55 – STCC – Race 3

Se komplett schema här.

Startlista – STCC TCR Scandinavia 2022
Nummer – Förare – Team – Bil
1 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team – Audi RS 3 LMS II
13 – Christian Skaar – Team Auto Lounge Racing – Audi RS 3 LMS II
14 – Dennis Strandberg – Team Strandberg – Volkswagen Golf GTI TCR
16 – Calle Bergman – Exion Racing – Audi RS 3 LMS II
19 – Andreas Bäckman – Lestrup Racing Team – Audi RS 3 LMS II
20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
23 – Didrik Esbjug – Esbjug Motorsport – Honda Civic Type R TCR
24 – Marius Solberg Hansen – MSH Motorsport – Volkswagen Golf GTI TCR
31 – Johan Lund – Team Auto Lounge Racing – Audi RS 3 LMS II
33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – CUPRA TCR
55 – Axel Bengtsson – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
69 – Hugo Nerman – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS II
70 – Isac Aronsson – Exion Racing – Audi RS 3 LMS II
71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS II
77 – Dejan Dragicevic – Lights2Flag – Audi RS LMS