Racingstjärnan Jimmy Eriksson är STCC Driver Advisor på Knutstorp

Internationellt meriterade racingföraren Jimmy Eriksson kommer axla rollen som Drivers Advisor för STCC under helgens deltävling på Ring Knutstorp.

Driver Advisor i STCC fungerar som ett stöd till tävlingsledningen för att granska situationer, bland annat med ombordkameror som hjälp. Detta skapar ett professionellt och smidigt arbetssätt som säkrar racing på en hög och säker nivå i STCC.

Jimmy Eriksson har gedigen erfarenhet från internationell racing där han bland annat vunnit det tyska Formel 3-mästerskapet 2012, kört Formel Renault 2.0, F3, GP3 och även tävlat i GP2 – dåvarande serien precis under Formel 1.

– Detta är en spännande uppgift som jag ser fram emot att ta mig an. Med över tio års internationell erfarenhet i racing hoppas jag kunna bidra tävlingsledningen att hålla en hög konsekvent standard och vara en positiv länk mellan förare och domare, säger Jimmy Eriksson.

Tidigare privatförarmästaren Andreas Ebbesson har agerat Driver Advisor under de två inledande tävlingshelgerna på Ljungbyhed och Skellefteå. Jimmy Eriksson har rollen under helgens race på Ring Knutstorp, och vem som tar över ansvaret till Karlskoga avslöjas senare.

Följ helgens tävlingar på Knutstorp här!